Boykot sorte pizzeriaer

Boykot restauranter eller pizzeriaer som ikke betaler skat. Det siger direktøren i restauratørernes organisation Horesta. På fire ud af ti steder, som myndighederne i forvejen havde mistanke til, arbejdede pizzabagerne sort.

Boykot dit pizzaria, hvis de ikke betaler skat, lyder restauranternes organisation. Fire ud af 10 restauranter havde ikke orden i skatteforholdene. (Foto: DR- Johnny Krone)

De seneste tal fra Skatteministeriets fair play-kampagne mod sort arbejde viser, at der stadig er nogle hundrede ansatte på pizzeriaer og restauranter, der snyder i skat.QuickVote: pizza skat

Direktør i restauratørernes brancheorganisation Horesta Lone Njor Hulth opfordrer derfor til, at man boykotter sin lokale restaurant eller pizzeria, hvis den gør brug af sort arbejde.

Check prisen

Hun mener, man skal kigge på prisen, for at afgøre om pizzaen er sort eller ej. Men hvor grænsen går for en pizza uden skattesnyd går, det ved hun ikke.

Heller ikke myndighedernes registre kan borgerne gøre brug af, hvis de vil være sikker på en pizza uden skattesnyd. Borgerne må nemlig ikke kigge i registret. Om pizzaen skal boykottes eller ej, er derfor ikke nemt at finde ud af.

Mange snyder

Der er dog ingen tvivl om, at mange pizzarier fifler med skatten.

De seneste tre uger har Skat foretaget 300 kontrolbesøg i de pizzeriaer, der var mistanke til. Fire ud af 10 steder var ikke i orden. Blandt de knap 600 ansatte fik hver sjette dagpenge ved siden af, hver sjette fortalte, at de arbejdede ulønnet og hver tiende sagde, at det var deres første arbejdsdag.

Facebook
Twitter