BR-familien i milliardsalg til kapitalfond

BR-familien sælger 75 procent af kæden til den nordiske kapitalfond EQT for omkring 1,7 milliarder kroner, skriver Business.dk.

Gjørup-familien bag legetøskæden Fætter BR vil fortsætte med at spille en aktiv rolle i selskabet, selvom de har solgt 75 procent kæden til kapitalfonden EQT. (Foto: © BJARKE ØRSTED, Scanpix)

BR-familien frasælger 75 procent af virksomheden og afgiver dermed kontrollen af den markedsførende legetøjsforhandler Top-Toy og dermed BR-kæden til den nordiske kapitalfond EQT med svenske rødder.

Prisen er omkring 1,7 milliarder kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Top-Toy, som driver legetøjsbutikkerne Fætter BR og Toys "R" Us med mere end 300 butikker.

Handlen værdisætter hele Top-Toy til 2,3 milliarder kroner på gældfri basis. Dermed betaler EQT omkring 1,7 milliarder kroner for sin andel af selskabet, som kapitalfonden overtager kontrollen af.

- Vi er rigtig glade for at indgå et strategisk partnerskab med EQT og er sikre på, at de med deres store erfaring inden for detailhandel og langsigtede mål om bæredygtig værdiskabelse er det perfekte match for Top-Toy, siger Peter Gjørup, administrerende direktør for Top-Toy.

Legetøjsfamilien Gjørup, som sælger livsværket, vil fortsætte med at spille en aktiv rolle under det nye ejerskab, lyder det.

- Vi har udviklet Top-Toy som et familieforetagende i mere end 50 år. Det er vigtigt for os fortsat at være med i udviklingen og forblive en nøglespiller i industrien de næste 50 år, siger Henrik Gjørup, bestyrelsesformand for Top-Toy.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne og forventes afsluttet i januar 2016.

/ritzau/