Brexit giver turbulens for Ryanair

Ryanairs resultat efter skat for tredje kvartal faldt med otte procent som følge af pundets fald.

- De faldende indtægter blev forstærket af pundets kraftige fald efter brexit-afstemningen, hedder det i en kommentar til regnskabet. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Selv om luftfartsselskabet Ryanair havde stor fremgang i antallet af passagerer det seneste kvartal, fulgte overskuddet ikke med.

Trods en fremgang i passagerantallet på 16 procent, faldt resultatet efter skat med otte procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Det skyldes ifølge administrerende direktør Michael O'Leary den lave pundkurs.

- Som vi tidligere har meldt ud, faldt vores billetpriser denne vinter, samtidig med at vi fortsætter med at øge passagerantallet og belægningsprocenten.

- De faldende indtægter blev forstærket af pundets kraftige fald efter brexit-afstemningen, hedder det i en kommentar til regnskabet.

Aktionærerne kan dog fortsat glæde sig over, at Ryanair hiver et pænt overskud hjem.

De sidste tre måneder i 2016 bød på et samlet overskud efter skat på 95 millioner euro, svarende til 707 millioner kroner.

Og med 28,8 millioner passagerer i perioden fastholder Ryanair sin position som Europas største luftfartsselskab målt på antallet af passagerer.

I løbet af kvartalet - der er det tredje i Ryanairs forskudte regnskabsår - åbnede selskabet fem nye baser og 95 nye ruter.

Samtidig har man indgået en ny aftale med Stansted-lufthavnen i London, der blandt andet får tilgang af en rute til København.

Til gengæld forventer ledelsen et mærkbart fald i indtjeningen sammenlignet med sidste år, fordi påsken falder senere.

/ritzau/

Facebook
Twitter