Briller er billige i Sverige

Konkurrencestyrelsen kritiserer de danske optikere for at lave for lidt for pengene og desuden tage alt for høje priser. Danske briller og kontaktlinser er 45 procent dyrere end i Sverige. Optikerforeningen er uenig.

Danske optikere ganger prisen to til tre gange, før de sætterprisskilt på og udstiller brillerne i vinduet. Det giver danskepriser, der er 45 procent højere end i Sverige og 17 procent højereend i Norge. Er man medlem af Sygeforsikringen Danmark, får mansamme dækning som ved brillekøb i Danmark.

Konkurrencestyrelsen kritiserer i en ny analyse de danskeoptikere for at lave for lidt, for de mange penge de tager forbriller og kontaktlinser.

Priserne er desuden meget svære at gennemskue, hvilket hæmmerkonkurrencen mellem optikerne.

Fire store dominerer

Det danske marked er domineret af fire store kæder, det erSynoptik, F. A. Thiele, Nyt Syn og Profil Optik. Tilsammen har de77 procent af markedet.

Peter Scheuer, Direktør i Synoptik, er uenig iKonkurrencestyrelsens sammenligning med Sverige og Norge.

- I Danmark er synsprøven gratis. I Norge koster den 480 kronerog i Sverige 380 kroner, siger han til Jyllands-Posten.

Ingen sammenligning over internettet

Ifølge Konkurrencestyrelsen er der alt for lidt konkurrence påprisen i Danmark, ligesom det ikke er muligt at sammenligne priserover internettet. En sådan tjeneste afviser både Synoptik ogDanmarks Optikerforening.

- Briller er et individuelt produkt, der afhænger af behov. Glaser forskellige i styrke, farve og overflade, siger formanden forDanmarks Optikerforening, Birger Borch Larsen, tilJyllands-Posten.

Der også mange penge at spare ved at købe briller andre steder iudlandet, blandt andre Spanien og Baltikum.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter