Brugte AGF-mail til at styre penge i skattely

Den tidligere landsholdspiller og sportsdirektør i AGF, Brian Steen Nielsen, kædet sammen med skattelæk.

Den tidligere landsholdsspiller og sportsdirektør i AGF, Brian Steen Nielsen, ønsker ikke at udtale sig til DR Nyheder om sagen. (Foto: © Axel Schütt, Scanpix)

Han var i mange år generalen på midtbanen på det danske landshold. I alt 66 gange trak han den røde trøje over hovedet. Og da karrieren gik på hæld blev den hurtigt skiftet ud med et direktørjob i fodboldklubben AGF.

Og det var netop i sin tid hos AGF, at Brian Steen Nielsen blandt andet styrede sit selskab på De Britiske Jomfruøer. Et selskab, der hed Ress Star Team Inc. Det fremgår af dokumenter som DR Nyheder er kommet i besiddelse af som følge af det store skattelæk ’Panama Papers’.

Ville hente penge kontant

Selskabet blev oprettet 2. januar 2002 via Brian Steen Nielsens daværende bank i Luxembourg, den islandske Landsbanki, ved hjælp af det omdiskuterede advokatfirma Mossack Fonseca & Co og det har derfor ikke været muligt for offentligheden og myndigheder at få kendskab til selskabet før nu.

I 2010 vil Brian Steen Nielsen have selskabet lukket, og han skriver derfor til sin bank i Luxembourg - i mellemtiden er han skiftet til Danske Bank Luxembourg - at han vil lukke sit firma og selv hente indeståendet personligt i Luxembourg d. 19. juli 2010.

”I hereby confirm that i want to terminate the above mentioned company Ress Star Team Inc. and the Account held at Danske Bank international. I will collect the funds 19th july 2010.. Med venlig hilsen/Best regards Brian Steen Nielsen”

I 2010, da Brian Steen Nielsen lukker sit selskab Ress Star Team, skriver han til Danske Bank i Luxembourg, at han personligt vil komme forbi og hente pengene.

Mailen er en del af en lang række mails sendt fra kontoen i AGF underskrevet Brian Steen Nielsen, Sportschef eller Director of Football AGF.

Det har ikke været muligt at se hvor mange penge der stod på kontoen i selskabet, men i 2004 låner selskabet fra Landsbanki i Luxembourg, ved brug af pant i selskabet på De Britiske Jomfruøer, 335.000 kroner ud til en kvinde fra Vejle.

Brian Steen Nielsen har ikke ønsket at udtale sig til DR Nyheder.

Har du kendskab til brug af skattely, så skriv til journalist i DR Søren Larsen, slar@dr.dk.

Opdateret kl. 21.46: Afsnittet omkring Brian Steen Nielsens banker i Luxembourg er blevet opdateret.