Bryghus lukningstruet pga. konflikt

Et lille bryghus på Nørrebro kan ikke længere sælge sit øl i Kvickly, brugsen og Irma. Fagforeningerne har nemlig fået det taget af hylderne, fordi de ligger i konflikt med bryghuset.

Anders Kissmeyer, der er ejer af Nørrebro Bryghus, er bekymret for, om bryghuset må lukke pga. en konflikt med 3F. (Foto: Mogens Ladegaard © Scanpix)

Der ryger normalt en del dyre specialøl fra Nørrebro Bryghus i indkøbskurven hos øl-glade danskere, men på grund af en konflikt mellem fagforeningen 3F og Nørrebros Bryghus, er øllet ikke længere at finde i butikkerne.

QuickVote: konflinkt

- Der er ikke kommet nye forsyninger ud. Det er pga. en sympatikonflikt blandt vores 3F-medarbejdere på lagrene, så de ikke ekspederer øllene videre, siger informationschef i Coop Danmark Jens Juul Nielsen.

Riskerer at lukke

Og de manglende øl på hylderne har store konsekvenser for det lille bryghus. Der i sidste ende kan risikere at lukke, fortæller bryggeridirektør Anders Kissmeyer

- Det har meget kontant indflydelse på bundlinien. Det skal jeg bestemt ikke prøve at benægte, siger han.

Konflikten bunder i, at 3F kræver at tegne overenskomst med Bryghuset. Men Bryghuset har valgt at lave overenskomst med Kristeligt Fagforening.

Nægter at pakke øl

Det vil fagforeningen 3F ikke acceptere, da de mener de har ret til at organisere dem - og nu nægter 3F-chauffører og lagerarbejdere at have med øllet at gøre - til stor ærgelse for bryggeridirektøren:

- Sagen skal i arbejdsretten på mandag, og det haster med at få den løst, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk