Buræg forsvinder fra kølediskene

For første gang bliver der produceret flere økologiske æg end buræg, viser tal fra Danmarks Statistik.

Flere supermarkedskæder har besluttet ikke at sælge buræg, harskæder har Burhøns Buræg - Producent Bent Jensen - Ølgod (Foto: claus fisker © Scanpix)

For bare fem år siden udgjorde buræg langt den største del af de æg, som danskerne kunne købe i supermarkeder og hos købmænd rundt om i landet.

Men siden da har forbrugernes krav om dyrevelfærd betydet, at det er gået kraftigt tilbage for buræggene.

Danmarks Statistiks seneste opgørelse viser nu, at der i tredje kvartal for første gang nogensinde blev produceret flere økologiske æg end buræg.

Alene det seneste år er buræggenes andel faldet med næsten en tredjedel til 26 procent, mens skrabeæg har overtaget pladsen som danskernes foretrukne købeæg.

I samme periode er andelen af æg fra fritgående høns næsten fordoblet, så den nu udgør 10 procent.

Samlet set blev der produceret 19,1 millioner kilo æg i tredje kvartal i år, svarende til en fremgang på én million kilo eller 5,6 procent.

Flere supermarkedskæder har allerede besluttet af fjerne buræg fra deres kølediske.

Der anvendes dog fortsat buræg i industriproduktion, hvor de indgår som ingredienser i andre fødevarer som mayonnaise og kager.

/ritzau/

Facebook
Twitter