C20: Medico-aktier steg markant

Coloplast-aktien blev mandagens vinder i C20-regi med en stigning på 3,34 pct. til kurs 479 uden nyt fra medicoselskabet. Uden for C20-indekset strålede biotekvirksomheden Genmab.

Produktion af enzymer hos Novozymes i Kalundborg er en god forretning. Aktien går markant frem. (© Novozymes)

Coloplast-aktien blev mandagens vinder i C20-regi med en stigning på 3,34 procent til kurs 479 uden nyt fra medicoselskabet via Københavns Fondsbørs. Uden for C20-indekset strålede aktierne fra flyservicevirksomheden Satair og biotekvirksomheden Genmab.

C20-indekset fastholdt morgenstundens stigning og lukkede 0,88 procent højere i kurs 398,61. Novo Nordisk, Vestas og William Demant lå med solide gevinster. TrygVesta-aktierne næste var isoleret, da forsikringsaktien tabte 0,42 procent til kurs 359.

Novozymes frem

Novozomyes-aktien fortsatte de seneste dages gode takter med en stigning på 0,60 procent til rekord 420. Fremstillingsprisen for andengeneration af bioethanol som brændstof er allerede blevet reduceret væsentligt.

- Der er stadig arbejde, der skal gøres, før vi når ned på produktionspriser på 5-10 cents per gallon, siger chefen for Novozymes bioethanolprogram, Joel R. Cherry, i et interview med RB-Børsen.

Sydbank-analytiker Brian Kirk udtaler til RB-Børsen, at Novozymes oplevede kursfremgang efter Daniscos kapitalmarkedsdage i seneste uge. Danisco udtalte sig positivt om datterselskabet Genencor, hvilket affødte optimisme om hele branchen.

Novo op trods udsigt til retssag

Novo Nordisk-aktien steg 1,83 procent til kurs 390 selv om konkurrenten Sanofi-Aventis anklager Novo Nordisk for at fuske med markedsføringsmaterialet i forbindelse med inlusinmedikamentet Levermir. Det stiller Novo Nordisk sig uforstående overfor.

Aktionærerne i Vestas kunne glæde sig over en stigning på 1,47 procent til 155,75, da vindmøllekoncernen har fået sit kursmål løftet til 125 fra 85 af Lehman Brothers, der fastholder anbefalingen "undervægt". Det skriver Bloomberg News.

Williamt Demant op før produktmesse

William Demant-aktien kom i søgelyset,efter at Svenska Handelsbanken udtalte sig positivt om produktserien Delta. Det sker få dagen inden branchens vigtige amerikanske AAA-høreapparat-messe.

- I vores øjne er Delta-produktet det mest seriøse forsøg på at videreudvikle høreapparatet til at blive mindst mulig synlig. Derved kan brugeren fastholde sin livsstil. Samtidigt er vi imponerede over marketingskonceptet, der er tilknyttet produktet, konstaterer Handelsbanken, der fastholder den positive akkumuler-anbefaling af William Demant.

Demant-aktien steg 1,23 procent til rekord 413. Aktierne fra konkurrenten GN Store Nord lukkede uændret i kurs 85.

Nordea steg tæt på rekordniveau

Handelsbanken ser anderledes på Flügger-aktien, hvor banken har en reducer-anbefaling. Flu:gger-aktien trodsede udtalelserne med en stigning på 0,78 procent til kurs 775.

- Det er vores klare holdning, at Flügger er et godt og veldrevet selskab, men samtidigt er det også vores opfattelse, at aktiekursen allerede afspejler dette, konstaterer Handelsbanken i et notat.

Nordea-aktien steg 1,64 procent til 77,50, hvilket er ganske tæt på rekordniveauet. Nordea tager tirsdag imod aktionærerne til den ordinære generalforsamling. Danske Bank-aktien steg til 231,50, hvilket var en fremgang på 1,31 procent

Genmab markant frem

Satair har indgået en ny aftale med Boeing om deltagelse i Boeings program for servicering og forsyning af reservedele til blandt andet KLM, Japan Airlines, All Nippon Airlines og Singapore Airlines. Det sendte Satair-aktien i vejret med 4,52 procent til 270.

Genmab-aktionærerne kunne glæde sig over en stigning på 6,15 procent til 207, da biotekselskabet er omgærdet af opkøbsspekulationer. Ifølge analytiker Anette Rye Larsen, Gudme Raaschou har det schweiziske biotekselskab Serono udvidet aktiekapitalen for at ruste sig til opkøb.

- Serono kan potentielt overtage Genmab, siger Anette Rye Larsen til RB-Børsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk