Carlsberg går til politiet i æblecider-sag

Carlsberg går nu hele vejen i sagen om æblecideren Somersby, der blev hængt ud som en æblecider uden æble. Sagen er nu bragt til politiet.

Carlsberg går nu hele vejen i sagen om æblecideren Somersby, der blev hængt ud som en æblecider uden æble. Sagen er nu bragt til politiet. (Foto: DR © DR)

Carlsberg kaster nu politiet ind i sagen om, hvorvidt der er æble i det danske bryggeris nye satsning, æbleciderdrikken Somersby.

Politiet skal nu afklare, om det er en Carlsberg-medarbejder eller måske en konkurrent, der har forsøgt at kaste smuds på Carlsberg-brandet.

Den anonyme person fortalte flere medier om en analyse, der viste, at Somersby var helt uden sporstoffer fra æbler. Han er nu blevet politianmeldt.

Sodavand med vodka

- Forløbet tegner der sig et billede af en person, som bevidst har forsøgt at skade Carlsberg Danmark og produktet Somersby, siger Carlsberg Danmarks kommunikationsdirektør, Jens Bekke, til Ritzau.

Den anonyme person, som har startet hele sagen, har beskrevet sig selv som en medarbejder fra Carlsberg, der mener at vide, at Somersby snarere er kunstigt fremstillet sodavand med vodka.

Hos Carlsberg vil man indtil videre ikke offentligt hænge et skilt på mistanken og pege på konkurrenter. Håbet er, at politiet får løst sagen.

Æbler eller ej

Sagen om den famøse æblecider ramte for alvor medierne, da analysen fra Eurofins viste, at Somersby var uden sporstoffet for æble - phloridzin.

Siden har Carlsberg dog fået genoprettet sit navn ved først at få slået fast, at der godt kan være æble i uden fund af sporstoffet.

Stoffet sidder typisk i æbleskrællen. Dernæst har laboratoriet GFL i Berlin fundet det lovede indhold af æble i Somersby. Det førte så til en blåstempling fra Fødevareregion Øst.

Somersby er en vigtig satsning for Carlsberg, som via det danske marked skal spredes ud på de europæiske markeder, og der er brugt mange millioner kroner i markedsføring.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk