Charlotte er offer for kortsvindel: Nogen hæver på min konto

Efter en rejse blev der hævet penge fra Charlotte Ditløv Jensens konto fra automater i en by, som hun aldrig har besøgt.

Charlotte Ditløv Jensen havde sit MasterCard i pungen hjemme i København. Alligevel blev der hævet penge på det samme kort over 7.000 km væk. (Foto: Teit Jørgensen)

- Jacksonville. Jeg har aldrig været i Jacksonville.

Charlotte Ditløv Jensen er rasende. Mens hendes MasterCard befandt sig trygt i hendes pung i København, blev der hævet penge på det samme kort over 7.000 km væk i Jacksonville, USA.

Charlotte Ditløv Jensen vendte i begyndelsen af maj hjem fra Yucatan i Mexico. Få dage efter hjemkomsten får hun et brev fra Nets, der midlertidigt har spærret hendes kort.

- De skrev, at mit MasterCard kunne være blevet misbrugt.

I alt er der over to dage hævet 5.600 kroner.

Kreditkort kopieret

Charlotte Ditløv Jensen har ikke fået stjålet sit kreditkort. Derimod har hun sandsynligvis fået kopieret magnetstriben og er blevet afluret pinkoden i Mexico.

Hun har ellers passet ekstra på, netop fordi rejsen gik til Mexico.

- Jeg havde delt pengene op. Kontanter havde jeg i en pengekat under blusen. Så havde jeg, som man anbefaler, to betalingskort med – som jeg var opmærksom på aldrig at opbevare samme sted, siger Charlotte Ditløv Jensen.

Bankautomat virkede sikker

Det misbrugte MasterCard har hun faktisk kun brugt tre gange.

Hun betaler en hotelregning, og så har hun hævet penge på kortet i to forskellige bankautomater.

- Men jeg var stadig forsigtig. Jeg valgte med vilje bankautomater, hvor du skulle ind i et aflukket vindfang, hvor jeg var alene, og der ikke var nogen, der kunne stå og kigge mig over skulderen, siger hun.

Fik ikke mistanke

Sandsynligvis har kriminelle sat en magnetstribe-aflæser og et kamera på en af automaterne og har på den måde fået fat i kortoplysningerne.

- Der var ikke noget, der så mistænkeligt ud. Og begge automater var indrettet til at tage mod kreditkortets chip, der skulle være mere sikker end magnetstriben. Altså jeg har stukket kortet ind i automaten, lige som man gør det herhjemme, siger Charlotte Ditløv Jensen.

Mexico har ligesom Danmark indført den mere sikre chip på betalingskortene. Men de aflurede oplysninger fra magnetstriben og pinkoden kan misbruges i hæveautomater i USA, der endnu ikke har indført chip.

Se mere i Magasinet Penge onsdag den 11. juni kl. 21:45.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter