Chefen bliver spirituel

Griskhed, forråelse og skandaler er ude. Nu handler god ledelse ifølge ny bog ofte om spirituelt baseret ledelse.

Evnen til at tjene penge er ikke det samme som god ledelse, hævder 29 topchefer i bogen "Ledelse med visdom" (Foto: dr)

Det er længere langtfra nok bare at tjene penge. Ifølge den nye bog "Ledelse med visdom" er det kommet i stadigt flere chefers fokus at kunne svare på dybere spørgsmål om egen og virksomhedens rolle i forhold til omverdenen som for eksempel hvad virksomheden egentlig bidrager til omverdenen med i et større perspektiv.

Selvværd ikke lig med stor indkomst

Forfatterne professor Peter Pruzan fra CBS og hans hustru, journalist Kirsten Pruzan Mikkelsen har i bogen interviewet 29 topchefer fra både ind-og udland om, hvordan spiritualitet påvirker deres ledelse af virksomheden.

- Vi har set, at virksomheder og samfundet er præget af grådighed og kynisme. Resultatet er, at flere og flere ledere ønsker at have deres integritet i behold. At de ikke bare betragter deres virksomhed som en pengemaskin og deres eget selvværd som noget, der kan måles i indkomst eller optioner, siger Peter Pruzan til business.dk.

Danske rollemodeller

Blandt de interviewede danske ledere til bogen finder man blandt andre den tidligere Pfizer-direktør Karin Verland, bestyrelsesformand Niels Due Jensen fra Grundfos og forhenværende Oticon-direktør Lars Kolind.

Det er Peter Pruzans håb, at uanset hvordan de pågældende ledere selv definerer deres ledelse som spirituelt baseret, så kan de virke som rollemodeller for andre.