Chefstrateg om dansk aktiefald: Det er panik

De danske aktier er raslet ned i dag. Men der er ingen grund til det fald, hvis man ser på, hvordan det går med økonomien generelt, vurderer chefstrateg.

- Vi får nøgletal fra hele verden, der viser, at den vækst vi ser sådan set er okay, siger Henrik Drusebjerg, chefstrateg for investeringsbanken Carnegie. (© dr)

Det har været en dårlig dag for aktieejere i hele verden.

Også i Danmark er kurserne raslet ned: Da handlen lukkede på Fondsbørsen i dag, var det danske C20 Cap-indeks faldet med 4,7 procent. Det er det største fald på én dag, siden indekset blev oprettet i 2011.

Men der er ingen grund til det fald, hvis man ser på, hvordan virksomhederne rent faktisk klarer sig, vurderer Henrik Drusebjerg, der er chefstrateg for investeringsbanken Carnegie.

- Vores konklusion er, at det her er panik og ikke baseret på, hvad der reelt foregår i økonomierne, siger han.

- Vi får nøgletal fra hele verden, der viser, at den vækst, vi ser, sådan set er okay. Det er ikke en fest, men det er ok.

Bølge af panik fra Kina

Dagens aktienedtur startede i Kina, hvor de største aktier faldt voldsomt, da børserne åbnede.

- Det handler om, at vi har fået nogle væksttal fra især kinesisk økonomi, der peger på, at det går lidt langsommere, end man havde regnet med, vurderer Henrik Drusebjerg.

Børserne i USA og Europa fulgte trop med store fald i aktiekurserne.

Aktiemarkedet råber 'ulven kommer'

Aktiekurserne er helt grundlæggende bestemt af, hvad de handlende vil give for en given aktie lige nu og her. Og kollektiv panik har flere gange før ramt markederne i situationer, hvor der ingen grund var til det.

- Der er en tendens til, at der bliver råbt 'ulven kommer'. Og det er min vurdering, at det er dét, der sker denne her gang, siger Henrik Drusebjerg.

/DR Nyheder

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk