Claus har betalt for meget i boligskat i ni år: 'Det er urimeligt'

De danske boligejere skal vente endnu længere på at få tilbagebetal i alt 13 milliarder kroner fra skattevæsnet.

- Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt. Det er også urimeligt, at man ikke sørger for at bringe tingene på plads, siger boligejer om endnu en udskydelse af ejendomsvurderingerne.

Den lille by Lihme i udkanten af Skive Kommune er et af de steder, hvor mange mange indbyggere har betalt alt for meget i skat, siden de fejlbehæftede ejendomsvurderinger i 2013 blev fastfrosset.

Claus Mikkelsen er en af dem, der stadig venter på at få de penge, som skattevæsnet stadig skylder ham her ni år senere.

Der mangler dog stadig én ting. De nye ejendomsvurderinger.

De skulle til at udsendes her i slutningen af 2020 - men er for sjette gang blevet udskudt.

Nu lyder meldingen, at de begynder at blive sendt ud i sommeren 2021.

- Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt. Det er også urimeligt, at man ikke sørger for at bringe tingene på plads, siger Claus Mikkelsen.

Minister: Totalt utilfredsstillende

Claus Mikkelsens bolig er blandt de 715.000 boliger, hvor der er blevet betalt for meget i skat på grund af de fejlbehæftede vurderinger. Ejerne til de i alt cirka 715.000 boliger skal samlet set have omkring 13 milliarder kroner tilbage i for meget betalt.

Det svarer til et gennemsnit på 18.000 kroner per bolig.

De må dog vente til, at de får deres ejendomsvurdering. Og det trækker altså endnu en gang ud, måtte skatteminister Morten Bødskov (S) i går erkende.

- Det er her er jo totalt utilfredsstillende for alle - ikke mindst for boligejerne. Men jeg tror, det står klart for alle at det Skatteministerium, som denne her regering har overtaget ansvaret er et ministerium, som på en række områder er grundlæggende udfordret, sagde ministeren.

I Skive Kommune skal boligejerne i gennemsnit have lige over 12.000 kroner tilbage i for meget boligskat, viser Skatteministeriets egne tal fra maj, da man indgik en ny boligskatteaftale.

Det er dog ikke de manglende penge, som er det, der ærgrer Claus Mikkelsen mest.

- Der er et offentligt system, der ikke fungerer. Det skal bringes på plads, og det kan kun gå for langsomt, siger boligejeren, der vurderer, at han ikke kommer til at få ret mange penge tilbage.

- Men der ligger mange huse i vores del af landet, hvor ejerne potentielt skal have mange penge tilbage. Det er ikke rimeligt, at de skal vente på det.