Claus Meyers firma solgt til britisk kapitalfond

Den britiske kapitalfond IK Investment Partners har købt gourmetfirmaerne Løgismose og Meyer for et stort trecifret millionbeløb.

Claus Meyer kan stikke 280 millioner kroner i lommen efter salg til britisk kapitalfond. (© tellus works as)

De danske gourmetvirksomheder Meyer og Løgismose er torsdag blevet købt af den britiske kapitalfond IK Investment Partners.

Det siger Claus Meyer og Jacob Grønlykke fra Løgismose til DR Nyheder.

Parterne har fået et stort, treciret millionbeløb. De vil ikke oplyse den præcise salgspris, men ifølge DR Nyheders betaler IK Invest omkring 700 millioner kroner i alt.

Penge skal investeres

Claus Meyer og enkelte medlemer af familien Grønlykke har lovet at lade en tredjedel af det beløb, de får ud af salget, blive i den nye fælles virksomhed, og parterne beholder hver især 20 procents ejerskab.

Claus Meyer og Jacob Grønlykke indtræder begge i bestyrelsen i det nye selskab. Og koncerndirektør bliver den tidligere direktør i Meyers, Steen Halbye.

Hvor mange penge, der derefter er til Claus Meyer og familien Grønlykke, vides ikke med sikkerhed. Men det er et trecifret millionbeløb.

Løgismose er kendt for mælk og ost, der blandt andet sælges i Netto og har gennem tiden udviklet sig fra at være en lille importør af franske vine til at drive blandt andet Restaurant Kong Hans, Falsled Kro og Løgismose Mejeri, ud over det der i dag hedder Løgismose Gourmet import.

Claus Meyer er ejer og medejer af en række virksomheder, blandt andet Meyers Køkken, Meyers Deli, Meyers Bageri, Meyer Kantine og Meyerfood. Han ejer desuden 20 procent af verdens bedste restaurant, Noma. Noma er dog ikke en del af salget.

Fond er 10 milliarder værd

Kapitalfonden IK Investment Partners er en kapitalfond med rødder i Sverige og hovedsæde i London og Jersey, mens de har underafdelinger i Hamburg og Paris.

Den britiske kapitalfond har blandt andet danske Danske Vækstkapital som investor i den fond, der nu overtager de to virksomheder. Danske Vækstkapital skulle have investeret 300 millioner i fonden, der skulle have tilsagn for i alt 10 milliarder kroner.

/DR Nyheder/

FacebookTwitter