Coloplast skærer 300 medarbejdere fra i Danmark

Coloplast vil de kommende tre år reducere antallet af medarbejdere i Danmark med 300. Håber at undgå fyringer.

Virksomheden havde i sit seneste regnskabsår en omsætning på mere end 12 milliarder kroner og et overskud efter skat på knap 2,4 milliarder kroner. (Foto: Coloplast)

Medicoselskabet Coloplast reducerer sin arbejdsstyrke i Danmark yderligere. De kommende tre år skal 700 medarbejdere i nordjyske Thisted og Mørdrup i Nordsjælland reduceres til 400.

Det fortæller TV Midtvest, efter at virksomheden har varslet fyringerne onsdag.

- Vi forventer at en del af afskedigelserne kan håndteres gennem naturlig afgang, men der vil også blive tale om deciderede fyringer af fastansatte i Thisted, forklarer Oliver Johansen, der er forsknings- og udviklingsdirektør i Coloplast, til tv-stationen.

De første afskedigelser forventes at blive gennemført til næste forår.

Det skaber utryghed

Fællestillidsmand Torben Rasmussen udtrykker over for TV Midtvest ærgrelse over beslutningen.

- Det skaber noget utryghed, fordi man kommer til at gå i en længere periode og ikke ved, om man er købt eller solgt, eller hvordan ens videre arbejdsliv kommer til at se ud. Det betyder jo noget for den enkelte medarbejder, siger han.

Coloplast har de senere år flyttet en del af produktionen til Ungarn, hvor selskabet har fået et trecifret millionbeløb i støtte og tilskud fra staten i forbindelse med opførelsen af to fabrikker.

Virksomheden, der blandt andet producerer stomiposer, havde i sit seneste regnskabsår en omsætning på mere end 12 milliarder kroner og et overskud efter skat på knap 2,4 milliarder kroner.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk