Corona-afdeling får kritik efter Dennis' død: 'Jeg regnede hele tiden med, at han nok skulle klare den'

Dennis Sørensen døde efter have passet på alvorligt syge lungepatienter.

Den 36-årige social- og sundhedsassistent Dennis Sørensen døde om aftenen den 14. april. (© (Privatfoto))

Der går ikke en dag, uden at Peter Lynge Sørensen tænker på sin søn.

- Jeg føler, det var meget pludseligt. For det var i løbet af ganske kort tid, at han blev meget dårlig og døde, fortæller faderen.

Sønnen, Dennis Sørensen, er bare få uger før sin død blevet ansat som social- og sundhedsassistent på Bispebjerg Hospital.

Peter Lynge Sørensen fortæller her sin side af historien, der har ført til, at hospitalet nu får kritik af Arbejdstilsynet for arbejdsforholdene på afsnittet L13.

Besked fra Dennis Sørensen til sin far den 14. marts.

Egentlig er Dennis Sørensen i fuld gang med at uddanne sig til sygeplejerske, men corona-epidemien, der i midten af februar for alvor slår ned i Danmark, vender fra den ene dag til den anden op ned på det hele, fortæller Peter Lynge Sørensen.

Sønnen bruger i slutningen af februar nu al sin tid på hospitalets lungeafdeling, som er ved at blive lavet om til en afdeling for de allerhårdest ramte patienter med sygdommen Covid-19.

- Han holder op med at uddanne sig til sygeplejerske. Det bliver sat i bero, mens han kun arbejder på covid-afdelingen. Det er jo sikkerheden. Den 14. marts skriver han til mig at 'nu er Bispebjerg klar til corona', fortæller Peter Lynge Sørensen.

'Dybt rystet over syge patienter'

Allerede dagen efter ankommer de første patienter med Covid-19 til sengeafsnit L13, hvor 36-årige Dennis Sørensen arbejder med at passe på de alvorligt syge indlagte.

- Han er dybt rystet over at se, hvor dårlige de bliver. Der er nogle af dem, som bliver rigtig dårlige, siger Peter Lynge Sørensen.

Er han bange for selv at blive smittet?

- Nej, tværtimod. Dér føler han sig tryg. Han har været under uddannelse i mange år. Først som sygehjælper, så som assistent og så i gang som sygeplejerske.

Er du bekymret over, at han er sammen med de her patienter dagligt?

- Nej, fordi han er jo 35-36 år. Så jeg regner med, at hvis han bliver smittet, så bliver det i en let grad. Sådan er holdningen i befolkningen jo stadigvæk. At hvis det er unge mennesker, så går de nemt igennem det, siger Peter Lynge Sørensen.

Besked fra Dennis Sørensen til sin far den 27. marts.

Falder om på rideskole

Men op til en nattevagt i begyndelsen af april får Dennis Sørensen det dårligt. Han melder sig syg og bliver testet.

Den 7. april ved Peter Lynge Sørensen, at sønnen skal have svar på testen. I en besked spørger han: "Du var til test i går, har du fået svar?"

Dennis Sørensen svarer om aftenen i en kort besked: "Kun at jeg ikke er smittet".

To dage senere er sønnen ifølge sin far ude på den rideskole, hvor han går og passer en hest. Her får Dennis Sørensen det dårligt, falder om og afhentes af en ambulance.

Ifølge en afgørelse, som Arbejdstilsynet har truffet i sagen om Dennis Sørensens død, viser et testresultat fra den 8. april, at han på det tidspunkt havde sygdommen i kroppen.

Besked fra Dennis Sørensen til sin far den 28. marts.

Til det sidste håbede Peter Lynge Sørensen, at hans søn ville blive rask igen.

- Jeg skriver med ham den 12. april, hvor han bliver lagt i respirator. Og så har jeg ikke haft muligheden siden.

- Han var væk den 14. april om aftenen, fortæller Peter Lynge Sørensen.

'Underligt at være helt alene'

I alt er 16 ud af 26 af de ansatte på Lungemedicinsk afsnit L13 på Bispebjerg Hospital blevet smittet med Covid-19 i perioden.

Hospitalet har nu modtaget et strakspåbud fra Arbejdstilsynet som reaktion på arbejdsforholdene. Bispebjerg Hospital har efterfølgende valgt at klage over Arbejdstilsynets afgørelse.

Det fremgår af en række dokumenter, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Tilbage sidder Peter Lynge Sørensen med mindet om sin søn, der ifølge Arbejdstilsynets afgørelse døde efter at have passet sit job.

Besked fra Dennis Sørensen til sin far den 7. april.

- Jeg regnede hele tiden med, at han nok skulle klare den. Det var ikke en mulighed, at han kunne dø. Han var jo ung og stærk.

- Han var overvægtig, men ellers var han helt rask. Han fejlede ikke noget, siger Peter Lynge Sørensen.

Hvad er det for tanker, du sidder tilbage med?

- Det er jo underligt. Jeg har mistet både min kone og min søn. Min kone mistede jeg for 7-8 år siden. Så det er underligt at være helt alene, siger Peter Lynge Sørensen.

Hvad tænker du om, at det er gået så galt?

- At det er en meget smitsom sygdom. Og det er jo uhyggeligt. For de har jo været uddannet alle sammen. De har vel prøvet at passe på.

Har det været en falsk tryghed, at man haft styr på det?

- Ja, det tror jeg. Jeg tror, han har følt sig tryg, hvor det ikke har været godt nok.

Tip os:

  • Kender du til sagen fra Bispebjerg Hospital, eller har du oplysninger om lignende sager?

  • Skriv til journalist Søren Larsen