Corydon ser på ekstra kapital til Dong

De kommende måneder vil vise, hvordan der kan skydes nødvendig milliard-kapital ind i Dong. Finansministeren peger på flere muligheder.

Havvindmøller og efterforskning af olie og naturgas er blandt de områder, som Dong skal satse på. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er uafklaret, hvordan Dong skal få tilført ny nødvendig milliardkapital, efter at selskabet i dag, onsdag, kom ud med et underskud på 4 milliarder kroner for 2012.

Finansministeren peger på nye såvel som eksisterende aktionærer, herunder staten.

- Jeg er glad for, at en bred kreds af partier i Folketinget bakker op om at udvide aktiekapital i Dong Energy med mindst seks-otte milliarder kroner, så vi sikrer, at Dong Energy også fremover kan udvikle sig, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

Havvindmøller, gas og olie

Foruden underskuddet steg den rentebærende gæld med knap 10 milliarder kroner.

Skuden skal rettes op ved en reduktion af omkostningerne og frasalg af ikke kerneaktiviteter, og kerneområderne bliver fortsatte investeringer inden for havvindmøller samt efterforskning og produktion af olie og naturgas.

- Et styrket kapitalgrundlag vil skabe fundamentet for, at Dong Energy fortsat kan have en stærk position inden for havvindmøller og efterforskning og produktion af olie og gas, siger Bjarne Corydon.

Dong er blandt andet ramt af en uventet negativ udvikling på de europæiske gasmarkeder, der har tæret hårdt - ikke kun på Dong, men også en række andre europæiske energiselskaber.

Pensionskasser har været nævnt som en mulig kilde til ny kapital, mens staten også ser ud til at ville bidrage.

/ritzau/