CSC-ansattes strejke erklæret ulovlig

Arbejdsretten har afgjort, at CSC-ansattes strejkeplaner for driftsmedarbejdere er ulovlige.

CSC har fået rettesn ord for, at kernemedarbejderes varslede strejke er ulovlig.

Måneders strid kulminerede i dag, da Arbejdsretten gav it-giganten CSC ret i, at en del af virksomhedens kernemedarbejderes varslede strejke er ulovlig.

Retten slog fast, at de medarbejdere, som står for udvikling og drift af virksomhedens it-systemer til kunderne, ikke har ret til at strejke.

- Vi er meget tilfredse med, at arbejdsretten har givet os medhold. Retten siger tydeligt, at vores tolkning er rigtig, siger Lene Christensen, direktør i CSC, til Version2.

Kun fem på strejkeliste

Dommen siger ifølge Lene Christensen, at fagforeningen Prosa kun har mulighed for at strejke med fem ud af de 49 medarbejdere, som er opført på den såkaldte strejkeliste.

Ni ansatte blev afvist at kunne strejke, da de varetager opgaver omfattet af fredsaftalen.

Tilbage er så at afgøre, hvilke af de resterende 35 medarbejdere, der har arbejdsopgaver, som forbyder dem at strejke. Det skal Prosa og CSC nu blive enige om, og ellers skal retten tage stilling til det på et senere tidspunkt.

Ifølge Prosa har retten blot "sendt strejken til hjørne".

Striden mellem CSC og en del af virksomhedens it-medarbejdere står oprindeligt om at få en ny overenskomst på plads. Forhandlingerne strandede, og CSC lockoutede og sendte 120 ansatte hjem den 9. februar.

Løn med tilbagevirkende kraft

Arbejdsretten afgjorde ligeledes, at fire af de lockoutede medarbejdere er ulovligt afskåret fra deres job, og derfor skal have løn med tilbagevirkende kraft.

Hos CSC mener man, at de it-ansatte er for dyre i drift, og at deres overenskomster skal tilpasse markedets niveau.

De ansattes fagforening Prosa er ikke enig og opsagde i februar derfor fredsaftalen med CSC med virkning fra 1. juni.

Fredsaftalen sikrer de vigtige it-systemer fra at blive en del af en arbejdskonflikt mellem Prosa og CSC. Den friholder driften af kundernes it fra at blive ramt af konflikter.

Skat, Politi, SAS, CPR, Codan Tryg og TDC er blandt de store kunder hos CSC.

Prosa har samlet 700 medlemmer ansat hos CSC, hvilket svarer til en tredjedel af de ansatte.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter