CSC-strejken fortsætter mindst en måned

Prosas medlemmer fortsætter strejken hos CSC til mindst den 12. juni. Nu skal medlemmerne stemme om aftale.

(Foto: Marie Hald © Scanpix)

Over 300 ansatte hos it-selskabet CSC fortsætter deres strejke med uformindsket styrke.

Den store strejke begyndte onsdag - og fagforbundet Prosas medlemmer hos CSC fortsætter med arbejdsnedlæggelsen.

- Vi bliver ved med at strejke hos CSC til mindst den 12. juni, siger formand i Prosa Niels Bertelsen.

Ender i forlisen

Forligsmanden kom natten til onsdag med et mæglingsforslag, som Prosas medlemmer nu skal stemme om. Fristen udløber den 12. juni klokken 13. Og her vil det komme frem, om Prosas medlemmer siger ja eller nej til den nye overenskomst.

- Vi har nu tid til at få medlemmerne til at stemme om aftalen. Og vi skal så orientere forligsmanden om resultatet den 12. juni. Bliver det et ja til aftalen, vil strejken afblæses. Ved et nej fortsætter den, siger formanden.

Allerede inden strejken trådte i kraft, var flere af CSC's kunder ramt af forstyrrelser på grund af en mindre strejke blandt de it-ansatte hos CSC. Og Niels Bertelsen vurderer, at der kun vil komme flere problemer i dagene, der kommer.

CSC klarer blandt andet lønudbetalinger til over 300.000 offentlige ansatte. Og strejken kan komme til at betyde, at der bliver problemer med lønnen.

Blandt andre får politiet lønnen via CSC's systemer. Politiforbundets formand Peter Ibsen fastslår dog, at hans medlemmer kun vil blive berørt i begrænset udstrækning i udbetalingen for juli.

- Lige nu florerer der en masse rygter omkring lønudbetalingen, men jeg er blevet forsikret om, at ansatte i politiet vil få udbetalt deres løn pr. 1. juli, siger Peter Ibsen og fortsætter:

- Der vil dog være risiko for nogle uregelmæssigheder på lønsedlen i forbindelse med variable tillæg og lignende.

Såvel Personalestyrelsen som Rigspolitiets personaleafdeling er dog fortrøstningsfulde og har både en plan b og c, hvis strejken hos CSC trækker ud.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter