DA-bossens kone på efterløn

Direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen, er erklæret modstander af efterlønnen. Men hans egen kone har ifølge Ekstra Bladet været på efterløn i et år.

Caption Jørn Neergaard Larsen, administrerende direktør i DA ved ankomsten til Forligsinstitutionen i København. Forligsmanden har bedt hovedorganisationerne LO og DA orientere om udviklingen i overenskomstforhandlingerne. (Foto: Kristian Juul Pedersen © Scanpix)

Dansk Arbejdsgiverforenings direktør, Jørn Neergaard Larsen, har de seneste år gjort alt, hvad han kunne for at afskaffe efterlønnen så hurtigt som muligt.

Men Jørn Neergaard Larsens egen kone har været på efterløn i omkring et år. Selv sagde DA's topdirektør i august sidste år:

- Efterlønsordningen er meget skadelig, og den bør afvikles.

Men Ekstra Bladet har fået bekræftet, at Neergaard Larsens kone Gitte Vestergaard Larsen, der var ansat som bioanalytiker på kromosom-laboratoriet på Rigshospitalet, gik på efterløn omkring årsskiftet sidste år på grund af dårlig ryg.

- Det er dobbeltmoral og har en ussel signalværdi. Hvis man virkelig er imod noget, så er man også imod det i sin egen adfærd. Og som der står i biblen, så er mand og kone ét kød - altså, at de hæfter for hinanden, siger Ole Thyssen, professor på institut for ledelse, politik og filosofi på Copenhagen Business School.

DA: Afskaf efterløn hurtigst muligt

Så sent som mandag aften i sidste uge, var Jørn Neergaard Larsen igen ude at argumentere for at afskaffe efterlønnen, da han debatterede mod LO´s formand Harald Børsting i DR's TV-Avisen:

- Det meste oplagte og retfærdige sted at starte i forhold til de børn, vi har født og som skal forsørges i de kommende år, det er at afskaffe efterlønnen, så hurtigt som det overhovedet er muligt, lød det fra Jørn Neergaard Larsen.