Danfoss-direktør stopper før tid: Jeg har arbejdet hele mit liv

Niels B. Christiansen har sagt op i Danfoss. Nu ved han ikke, hvad der skal ske.

Den 30. juni stoppede Niels B. Christiansen som administrerende direktør i Danfoss. I 2016 lavede Danfoss rekordoverskud. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Det var noget af en overraskelse, da den succesfulde Danfoss-direktør, Niels B. Christiansen, tidligere på året meldte ud, at eventyret i Danfoss er slut.

Kun 51 år gammel og på ryggen af 10 år hos Danfoss skal Niels B. Christiansen nu ud og lave.. ja, hvad?

- Hvis jeg skal prøve noget andet, så er nu et godt tidspunkt:

- Det går godt for Danfoss, tilfredsheden er så høj hos kunder og medarbejdere, og når der er en god mand til at tage over, så var det alletiders tidspunkt for mig at gå videre til det næste, siger Niels B. Christiansen i dagens P1 Sommerbusiness, som sendes klokken 13.03 på P1.

- Jeg skal have et par måneder, hvor jeg ikke skal arbejde, det har jeg aldrig prøvet. Hvor jeg kan tage tiden til at prøve at finde ud af: hvad vil jeg bruge de næste fem-ti år af mit liv på.

Har fået mange tilbud

Siden Niels B. Christiansen sagde sit job op i marts, har en række personer stået i kø for at give ham gode råd - og tilbud, fortæller han:

- Telefonen begyndte at ringe med det samme. Der har været mange gode mennesker, som har taget fat i mig, og jeg har haft mange spændende samtaler over de sidste tre måneder. Mange har også givet mig råd, og et af de råd har været ikke at forhaste mig og give mig den tid, der skal til.

Han fået 'mangeartede' og 'overraskende' tilbud, men ikke noget han kan snakke om offentligt.

- Måske lidt utraditionelt har jeg sagt mit job op og vil gerne tage min tid til at udforske de forskellige muligheder. Jeg er i gang med forskellige ting, men jeg har ikke besluttet mig, siger Niels B. Christiansen.

Professionel bestyrelsesformand

Niels B. Christiansen er i forvejen bestyrelsesmedlem i A. P. Møller Mærsk og høreapparat-producenten William Demant.

En mulighed er at bygge udvide listen med bestyrelsesposter og blive professionelt bestyrelsesmedlem. Men det ligger altså ikke fat:

- Det er en af de muligheder, jeg kigger på. Det er et spørgsmål om afvejning mellem nogle fordele i at have et job med en problemstilling, hvor man arbejder med mennesker og har et helt hold til at gå i samme retning - og så at kunne lide at være involveret i forskellige situationer med en portefølje af bestyrelsesposter. Begge dele er på pladen, siger Niels B. Christiansen.

Danfoss A/S

  • Danfoss er for danskere bedst kendt for at producere termostater, men er nu en international storspiller inden for produkter til fjernvarme, fjernkøling og andet temperaturstyringsteknologi.

  • Danfoss er verdens største producent af radiatortermostater. Men den del af forretningen udgør kun to procent af omsætningen.

  • Danfoss har 25.000 ansatte og 69 fabrikker i mere end 20 lande - og sælger varer til mere end 100 lande.

  • I 2016 kunne den sønderjyske gigant for tredje år i træk notere fremgang i både omsætning og overskud. Specielt vækstmarkeder som Indien og Kina hjalp med til at løfte resultaterne.

  • Danfoss omsatte i 2016 for 39,2 milliarder kroner, og nettoresultatet steg til 2,9 milliarder kroner.