Danish Crown lukker i Grindsted

Danish Crown i Grindsted lukker til september. Slagteriet vil omplacere mange af de 700 ansatte. Slagteriarbejdernes Fagforening NNF bebrejder landmændene.

Danish crown i Grindsted lukker til september. (Foto: DR © DR)

Danish Crown i Grindsted lukker til september. Slagteriet vil omplacere mange af de 700 ansatte.

Danish Crown lukker til september sit slagteri i Grindsted, besluttede koncernens bestyrelse torsdag, skriver Ritzau.

Det skyldes et faldende antal slagtninger. En stor del af de 700 ansatte regner Danish Crown med at kunne finde arbejde til i andre afdelinger i nærheden af Grindsted, oplyser koncernen.

I lighed med tidligere virksomhedslukninger tager Danish Crown jobbank og socialplan i brug for at hjælpe medarbejderne i job igen.

Danish Crown har samtidig besluttet ikke at forlænge lejekontrakten omkring skærestuen i Vejle, hvor de ca. 40 medarbejdere vil blive tilbudt job andre steder i Danish Crown.

Landmændenes skyld

Det er landmændenes skyld, at Danish Crown har besluttet at lukke sit slagteri i Grindsted mener slagteriarbejdernes fagforening, NNF.

Det skyldes, at landmændene i stigende grad eksporterer levende grise over grænsen til Tyskland for at opnå bedre afregningspriser. Det betyder, at der kan leveres færre svin til de danske slagterier

- Det er tvivlsomt, om danskerne og politikerne vil acceptere stanken af gylle, hvis der ikke følger danske job med, siger Jens Bostrup, der er næstformand i NNF.

Sidste år i maj besluttede Danish Crown at lukke slagteriet i Hjørring, hvor 500 mand mistede deres job.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk