Danish Crown skal sælge gris til kineserne på onlinemarkedet Alibaba

Alibaba ser frem til, at 466 millioner årlige brugere fremover kan købe Danish Crowns svinekød.

Danish Crown har eksporteret grisekød til Kina siden 1998, oplyser selskabet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den danske kødvirksomhed Danish Crown har indgået et nyt samarbejde med den kinesiske onlinemarked Alibaba.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Aftalen gør Danish Crowns produkter tilgængelige for Alibabas 466 millioner årlige brugere og vil være at finde på Alibabas handelsplatform Tmall, oplyser Danish Crown.

- Aftalen åbner enorme muligheder, og jeg ser meget store perspektiver for Danish Crown i at samarbejde med Tmall og Alibaba, udtaler Jais Valeur, direktør i Danish Crown, og fortsætter:

- Indbyggerne i Kinas største byer køber en langt større andel af deres fødevarer på nettet, end det er tilfældet noget andet sted i verden. Med andre ord får vi både en afsætningskanal til vores produkter og kommer med helt i front inden for salg af dagligvarer på nettet i Kina.

Danish Crown har eksporteret grisekød til Kina siden 1998, oplyser selskabet, og sender i dag en container af sted i timen alle årets 365 dage.

- Danske fødevarer har et fantastisk ry i Kina, og jeg er stolt af i dag at kunne offentliggøre aftalen med Danish Crown. De kinesiske forbrugere ønsker i stadigt stigende grad sikkerhed for, at det kød, de spiser, er af fremragende kvalitet og opdrættet under ordnede vilkår, udtaler David Lloyd, direktør i Alibaba med ansvar for Skandinavien.

Det meste af Danish Crowns kød sælges i dag til kinesiske distributører, men flere forarbejdede og pakkede produkter sælges direkte til de kinesiske forbrugere.

Fra den 24. august vil Alibabas fødevareplatform Tmall over tre dage køre en onlinekampagne for at få de kinesiske forbrugere til at købe danske fødevarer fra blandt andet Danish Crown.

På pressemødet, hvor aftalen præsenteres i dag, oplyser Danish Crown, at Kina sidste år blev det største eksportmarked for Danish Crown.

Glad minister

Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) glæder sig over den nye aftale, da det kinesiske marked og Asien som helhed ifølge ministeren rummer enorme potentialer for dansk fødevareeksport.

- Danmark har en relativ stor eksport til blandt andet Kina og Japan, når det gælder grisekød, men at få banet vej for flere produkter til så store markeder, som der er i Asien, er afgørende for, at vi skaber arbejdspladser i Danmark og dermed vækst og velstand, siger Esben Lunde Larsen.

Han deltog ved dagens pressemøde om den nye aftale mellem Danish Crown og Alibaba.

Ifølge ministeren er der i Kina stor efterspørgsel efter velproducerede, sikre fødevarer og en middelklasse, som har penge til at købe danske produkter, hvilket rummer muligheder for dansk fødevareeksport.

Samtidig tror han på, at onlineplatforme som Alibaba er vejen frem.

- Det er en enestående åbning for danske virksomheder, når man kan komme ind i så stort distributions- og markedsled, som Alibaba repræsenterer. Det er helt klart en landvinding, vi gerne skulle se mere af, siger han.

Facebook
Twitter