Danish Crown slår fast: Redningsplanen gælder kun Bornholm

Der bliver ikke tale om at udbrede den bornholmske slagteriløsning til andre steder i landet. Det fastslår DC.

Samlet stemte 196 ud af 200 ansatte på slagteriet. Og af dem stemte de 182 ja til aftalen. Danish Crown har otte slagterier rundt om i landet. Men aftalen for Bornholm kommer ikke til at gælde de øvrige slagterier. (Foto: LISELOTTE SABROE © Scanpix)

De ansatte på slagteriet i Rønne på Bornholm har sagt ja til at skyde en del af lønnen ind i investeringer i ny teknologi på deres arbejdsplads. Og det var nødvendigt, hvis én af Bornholms største arbejdspladser skulle bestå.

- Vi skal spare 25 millioner kroner om året, hvis slagteriet skal være rentabelt. Og med den aftale, som de ansatte har sagt ja til, kan vi køre videre, siger Anne Villemoes, kommunikationsdirektør i Danish Crown.

182 stemte for

Samlet stemte 196 ud af 200 ansatte på slagteriet. Og af dem stemte de 182 ja til aftalen. Danish Crown har otte slagterier rundt om i landet. Men aftalen for Bornholm kommer ikke til at gælde de øvrige slagterier. Det understreger Anne Villemoes.

- Vi har skrevet det meget klart i aftalen, at det her kun gælder Bornholm, siger kommunikationsdirektøren og understreger, at der ikke har været planer om at indføre medarbejderselskaber andre steder i landet.

Der har i månederne, op til aftalen kom i hus, været andre modeller til redningen af arbejdspladsen på Bornholm på bordet. Og det endte med, at parterne var så langt fra hinanden, at Danish Crown meldte ud, at slagteriet skulle lukke.

Skal spare 25 millioner om året

Det fik i 11. time Fødevareforbundet NNF og Dansk Industri til at sætte sig ned for at se, om de kunne strikke en løsning sammen. Og det er den aftale, der nu har været til afstemning.

- Der kom andre ting på bordet. Men i sidste ende skal vi spare 25 millioner kroner om året, siger Anne Villemoes.

Forbundsformand i NNF Ole Wehlast understreger også, at den aftale, der er lavet på Bornholm, kun gælder på Bornholm.

- Men jeg kan ikke udelukke, at det kan komme til at gælde andre steder. Vi synes som udgangspunkt, at medarbejderselskaber er en god idé, fordi det er en investering i fremtiden i stedet for at gå ned i løn, siger han til Ritzau.

/ritzau/