Danmark eksporterer for alvor viden

Danmark er for alvor begyndt at sælge serviceydelser til udlandet, frem for fysiske varer. Bacon, smør og ost vejer ikke længere tungest på den danske eksport, viser tal fra Dansk Erhverv.

Vi eksporterer nu i høj grad ting, der kan flyttes elektronisk. It-konsulenter og reklame og filmfolk står nu for en væsentlig del af eksporten. (Foto: surely © Stock xchng)

Det er ikke længere smør, ost og bacon, eller pumper og ventiler, som tæller mest, når vi måler den danske eksport. I dag er det i stor stil tjenesteydelser, vi sælger til udlandet.

Faktisk er 400.000 danske it-konsulenter, ingeniører, økonomer, reklame- og filmfolk i dag udelukkende beskæftiget med eksport.

Det er langt flere end dem, der fremstiller de landbrugs og industrivarer, som går til eksport.

Dansk Erhverv, som har regnet på tallene, er interesseorganisation for 20.000 virksomheder især, indenfor serviceindustrien. Og her konstaterer man, at Danmark som serviceland for alvor er slået fast.

- i 2007 skal vi regne med at se op imod 28.000 flere personer i de private serviceerhverv. Og det er vel at mærke en nettostigning, der er fire gange så mange, som i industrien og byggeriet, siger chefkonsulent Christian Sestoft, Dansk Erhverv.

FacebookTwitter