Danmark får højst halvdelen af skattemilliarderne igen

Maksimalt halvdelen af de 1,7 milliarder skattekroner bagmandspolitiet har sporet, finder tilbage til Danmark.

Skat anmeldte i slutningen af august svindel med udbytteskat for 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Bagmandspolitiet har beslaglagt 1,7 milliarder kroner på udenlandske bankkonti i sagen om mulig svindel med udbytteskat. Men pengene har lang vej hjem.

Danmark kan i første omgang maksimalt beholde halvdelen af de 1,7 milliarder forsvundne skattekroner, som bagmandspolitiet har fundet, fortæller juraprofessor fra Aalborg Universitet Lars Bo Langsted.

- Det vil være halvdelen af det beløb, der ender med at blive konfiskeret, som kan komme den danske statskasse til gode. De britiske myndigheder har hjulpet, og er berettiget til halvdelen af gevinsten, siger han til Ritzau.

- Det forudsætter også, at det altså lykkes at bevise, at de 1,7 milliarder stammer fra den her refusion af udbytteskat, siger Lars Bo Langsted.

En række adresser i Storbritannien blev tirsdag ransaget i samarbejde med de britiske myndigheder. Ved disse aktioner blev der beslaglagt bevismateriale med forbindelse til 12 selskaber.

Bagmandspolitiet har mistanke om, at de beslaglagte penge stammer fra økonomisk kriminalitet, idet de menes at være unddraget den danske statskasse i forbindelse med refusion af udbytteskat.

/ritzau/

Facebook
Twitter