Danmark rykker yderligere frem i toppen af erhvervsliste

Det danske erhvervsklima er det bedste i Europa og det tredjebedste globalt, vurderer Verdensbanken.

Danmark rykker ind på et førsteplads blandt europæiske lande, som bedste land at drive virksomhed i. Her Novo Nordisk. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Som forretningsdrivende i Europa vil det være allerbedst at have hovedsæde i Danmark, hvis man ser på vilkårene for at drive og starte en virksomhed.

Det konkluderer Verdensbanken i sin årlige rapport "Doing Business", hvor Danmark igen i år indtager førstepladsen blandt de europæiske lande.

Samtidig rykker Danmark en enkelt plads frem på verdensplan og betegnes nu som landet med det tredjebedste erhvervsklima globalt. Sidste år gik Danmark fra femte- til fjerdepladsen på listen.

Singapore ligger nummer et, mens New Zealand ligger næstøverst på listen.

- Det er vigtigt for vores omdømme, at Danmark kåres til at være et af verdens bedste lande til at starte og drive virksomhed i. Vi sender et positivt signal til udenlandske investorer, siger udenrigsminister Kristen Jensen (V) i en pressemeddelelse.

- Det vil regeringen udnytte til at få endnu flere virksomheder til at etablere sig i Danmark til gavn for vækst og beskæftigelse.

Verdensbanken har blandt andet målt på, hvor nemt det er at starte virksomhed, hvordan byggetilladelser håndteres, adgangen til elektricitet, registrering af ejendomme, kredit, skatteopkrævning og handelsrestriktioner.

Der er stor stabilitet i placeringerne i "Doing-business"-ranglistens top-ti, der også omfatter Sverige, Finland, Norge, USA og Storbritannien.

/ritzau/

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1058152967568560

Facebook
Twitter