Danmarks nye biotek-stjernes kræftmiddel brillerer

Selskabet Genmab, der udvikler lægemidler mod kræft, har fået særdeles gode nyheder fra midlet Darzalex.

Genmabs topchef Jan van de Winkel kan glæde sig over resultaterne fra fase 3-studie af Darzalex. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Det danske medicinalselskab Genmab kan gå på vandet i disse år. Selskabet har haft succes med at udvikle nye behandlinger af kræft, og onsdag aften kom der gode nyheder fra Genmabs storhåb Darzalex.

Et stort såkaldt fase 3-studie har vist, at Darzalex til behandling af uhelbredelig knoglemarvskræft virker ualmindeligt godt.

Kombineret med to andre behandlingsformer sænkede Darzalex riskoen for, at kræften blev værre, med 63 procent i forhold til, hvis midlet ikke blev brugt.

- Det er særdeles stærke data, der er præsenteret. Resultaterne er også bedre, end man har set i andre studier, siger Genmab-analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen.

For nuværende er Darzalex godkendt som behandling af knoglemarvskræft, hvis tre andre typer behandling ikke har virket. De stærke data åbner op for, at Genmab kan ansøge om at blive brugt tidligere i forløbet.

Selskabet er nu 60,5 milliarder kroner værd, hvilket gør det til 11. mest værdifulde selskabet på børsen lige efter Carlsberg.

/ritzau/