Danmarks største pensionsselskab smider 2,2 milliarder i kundernes opsparinger

PFA var flittige til at tjene penge i 2017 og sætter nu en ekstra pose penge ind på kundernes konti.

De fleste af PFA's omkring en million pensionskunder kan nu se frem til lidt flere penge på kontoen hos selskabet, der fyldte 100 år i 2017. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

800.000 pensionskunder kan se frem til en ekstra polstring af deres pensionsbeholdning efter endnu et gyldent år for det kundeejede PFA.

Landets største pensionsselskab var en smule bedre til at investere kundernes penge i 2017 og sender nu en del af overskuddet til ordningen KundeKapital, som de fleste af selskabets pensionskunder er medlemmer af.

- PFA går styrket ud af 2017, hvilket gør, vi kan sende 2,2 milliarder kroner videre til kunderne. Med skærpet konkurrence og stigende regulering bliver skalafordele stadig vigtigere for, at vi som markedsleder kan fastholde positionen som det kommercielle selskab med de laveste omkostninger og det bedste langsigtede afkast, udtaler topchef Allan Polack i årsrapporten.

8.000 kroner ekstra for en opsparing på en million

Ifølge oplysninger, som DR Nyheder har indhentet fra PFA Pension, betyder det, at en kunde, der har en million kroner på sin pensionsopsparing vil få 8.000 kroner ekstra på kontoen.

De ekstra penge til pensionskunderne er resultatet af et samlet investeringsafkast til kunderne på 26,3 milliarder kroner i - marginalt bedre end i 2016, hvor afkastet lå på 26,1 milliarder kroner.

I 2017 leverede PFA afkast til kunderne på op til 13,5 procent i markedsrente. Og med det samlede afkast lever selskabet op til sin målsætning om at være nummer et på langsigtet afkast målt over fem år.

- Vi har leveret stærke afkast i 2017. Som pensionsselskab er en af vores vigtigste opgaver at få kundernes opsparing til at vokse, og derfor er vi meget tilfredse med, at vi, målt over fem år, har leveret markedets bedste afkast til vores kunder, siger Allan Polack.

Alternative investeringer og frasalg

Udover investeringer i aktier og obligationer har PFA fulgt sin strategi og øget de såkaldte alternative investeringer.

Blandt andet har selskabet i det forgangne år investeret 13,5 milliarder kroner i et konsortium, der har købt 16,9 procent af aktierne i Nykredit.

Derudover har PFA købt 25 procent af verdens største havvindmøllepark, Walney Extension, og sammen med en lille kreds af anerkendte internationale investorer opkøbte PFA det amerikanske infrastrukturselskab Interpark.

Året blev også brugt til at strømline PFA. Det skete blandt andet med frasalget af Mølholm Forsikring A/S og ved en aftale om at overføre pensionsordningerne i PFA Soraarneq til PFA Pension.

- Vi solgte Mølholm for at fokusere på vores strategiske ambition om at levere integrerede sundhedsløsninger til virksomheds- og organisationskunder, og den nye aftale om vores grønlandske datterselskab giver os mulighed for at give vores grønlandske kunder et større produktudbud, bedre digitale løsninger, bedre afkastmuligheder og lavere omkostninger, udtaler Allan Polack.

Facebook
Twitter