Dan­marks stør­ste ski­rej­se­kon­cern drejer nøglen om: Sådan er du stillet

De tusindvis af danskere, der havde planlagt en skitur, står til at få deres penge tilbage, siger Forbrugerrådet Tænk.

15.000 danskere havde bestilt skirejser hos Piste Group i denne sæson. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Omkring 15.000 danskere, der i år havde bestilt en skirejse hos Danmarks største ski­rej­se­kon­cern Piste Group, får lidt af en kold vasker.

Piste Group, der ejer Skinetworks, som står bag skirejsebureauerne Nortlander, Slopetrotter, Danski, Active Alps og Summitweek, er nemlig gået konkurs.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse ifølge Standby.dk.

- Det er med tungt sind, at vi må meddele, at coronakrisen har gjort, at Piste Group er så udfordret økonomisk, at vi må tage så drastiske skridt som at begære selskabet konkurs.

- Så længe vi ikke kan sende danskerne på ski, har vi ingen omsætning, og udsigterne, til at vi kan få lov til det, er lange, siger Piste Groups formand og medejer, Casper Lykke Pedersen, i en pressemeddelelse.

DR Nyheder har været i kontakt med Casper Lykke Pedersen, der ikke ønsker at give interview om konkursen.

Forbrugerrådet: Du får dine penge igen

Selv om det er ærgerligt for de cirka 15.000 danskere, hvis skieventyr i år er blevet aflyst, så er der dog også gode nyheder.

Ens økonomiske regning bliver nemlig dækket, når man har købt en pakkerejse, fortæller Vagn Jelsøe, der er vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

- Man er rigtig godt stillet under en konkurs, hvis man har købt en pakkerejse og har penge ude at svømme. Det vil blive dækket fuldt ud af Rejsegarantifonden, siger han og fortæller, at kunderne vil blive kontaktet direkte.

Vagn Jelsøe opfordrer danskerne til at være ekstremt påpasselige, hvis de overvejer at bestille en skirejse i år.

- Hvis man bestiller en rejse, skal man være forberedt på hvad som helst, herunder at den kan blive aflyst. Derfor er det kloge at gøre at købe en pakkerejse. Så står man godt, siger han.

Hvis du sad derhjemme og drømte om at komme ud og stå på ski - ville du så købe en pakkerejse i morgen?

- Jeg tror, jeg står over i år, siger Vagn Jelsøe.

Piste Group lignede en sund forretning, inden coronakrisen brød ud. De havde i 2018/19 en omsætning på 650 millioner kr.

Ifølge selskabets seneste regnskab havde de omkring 250 ansatte i gennemsnit, og de havde sorte tal på bundlinjen sidste regnskabsår.

Ledelsen skriver i pressemeddelelsen, at de arbejder på en rekonstruktion, så flere af deres bureauer kan fortsætte med at sende danskere på skiferie.

Indtil da forsikrer de kunderne om, at de ikke kommer til at lide nogle økonomiske tab og får deres penge tilbage.

Der er ikke udsigt til at komme på skiferie i. (Foto: Ruben Sprich © Scanpix)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter