Dansk Aktionærforening forbereder erstatningssag efter konkurs

- Det her kan blive en prøvesag i dansk retshistorie for erstatningssager, siger direktøren.

OW Bunker er gået konkurs efter omfattende milliardsvindel. (Foto: Scanpix)

Der skal placeres et ansvar for OW Bunkers spektakulære konkurs, mener Dansk Aktionærforening, som nu samler sammen til et muligt sagsanlæg på vegne af de cirka 20.000 private aktionærer, der har tabt deres spareskillinger.

Det siger direktøren for Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen.

- Der er ingen, der tuder over at miste penge på aktier. Problemet er, at vi er blevet solgt en helt anden historie ved børsnoteringen. Det er falsk varebetegnelse, siger han til DR Nyheder.

Hvem vidste hvad og hvornår?

Hvad er det, der er gået galt? Skete det før, under eller efter børsnoteringen? Og hvem vidste hvad og hvornår? Det er alt sammen en del af den afgørende undren, som bagmandspolitiet og kuratorerne i de her dage prøver at besvare.

Men ved siden af er Jens Møller Nielsen og hans kolleger i Dansk Aktionærforening selv ved at undersøge, hvad de kan gøre for at anlægge en erstatningssag.

- Den seneste uge har OW Bunker stået i lys lue. Det er først nu, hvor røgen er begyndt at lægge sig over ruinerne, at vi kan skimte, hvad der er tilbage af konkursboet, siger Jens Møller Nielsen.

- Men det er først, når røgen for alvor har lagt sig, at vi kan se, hvad der er sket, og hvem der har ansvaret.

Prøvesag i dansk retshistorie

Derfor holder Jens Møller Nielsen nøje øje med sagens udvikling.

- Det svirrer med rygter i branchen i de her dage. Derfor hviler der nu et stort ansvar på kuratorer og bagmandspoliti for at kulegrave, hvad der faktisk er sket, siger han.

- Det her kan blive en prøvesag i dansk retshistorie for erstatningssager, mener han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk