Dansk auktionshus har solgt kopier af luksussenge

Lauritz.com har indgået forlig med den svenske sengeproducent Hästens efter flere filialer har solgt kopier af luksussenge.

Der er solgt kopisenge i flere af Lauritz.coms filialer. (Foto: Foto: Torben Christensen © Scanpix Danmark)

Det danske auktionshus Lauritz.com er igen kommet i strid modvind i en sag om påståede kopivarer.Denne gang er sagens kerne salg af dobbeltsenge importeret fra Kina og solgt fra flere af auktionshusets filialer i Jylland inden for det sidste år.Problemet med de kinesiske kopisenge er, at de er designet med blå og hvide tern ligesom de kendte luksussenge fra den svenske producent Hästens.Sengene har været udbudt til salg hos auktionshuset til en vurderingspris på 20.000 kroner. Normalprisen for en seng fra Hästens af den pågældende type er mere end 100.000 kroner.

Den opsigtsvækkende afsløring har allerede fået en række konsekvenser i auktionshuset, skriver Business.dk.Franchisetagere opsagtDels er aftalen med to franchisetagere i Aarhus og Aalborg blevet opsagt og filialerne hjemtaget til moderselskabet. Dels har fogedretten beslaglagt de kinesiske kopisenge, der endnu ikke var solgt fra de to Lauritz.com-filialer. Omkring 15 senge er dog - ifølge Berlinskes oplysninger - allerede solgt.Den svenske sengeproducent har ifølge Berlingske Business indledt retslige skridt mod de tidligere ejere bag auktionshusets filialer i Aarhus og Aalborg samt mod hovedselskabet bag Lauritz.com.I november 2014 indgik Lauritz.com og Hästens et forlig. I forliget anerkender auktionshuset at have været medvirkende til at krænke Hästens varemærkerettigheder ved at have solgt sengene.

Ansvaret for at have solgt de kinesiske senge lægger det danske auktionshus over på de to jyske franchisetagere, der ikke længere er en del af koncernen.- Deres ageren falder uden for vores forretningsmodel og udgør et alvorligt brud på vores auktionskoncept, skriver konceptchef i Lauritz.com, Mette Jensen, i en mail til Berlingske Business.Falske vin og designerstoleSalget af de kinesiske senge er den nyeste afsløring i en føljeton af sager i auktionshuset. For mindre end to uger siden kunne DR's forbrugerprogram Kontant afsløre, at næsten 300 flasker falsk Barolo fra 2007 er blevet solgt på auktionshuset.Laboratorietest viste, at der ikke var Barolo i flaskerne.

I 2013 var det salg af Eames-stole, der var i mediernes søgelys. Auktionshuset var kommet til at sælge kopier af den populære stol. Ifølge virksomheden ved en fejl.De jyske franchisetagere samt Lauritz.com er den 13. maj 2015 blevet stævnet ved Sø- og Handelsretten i København af Hästens Sengar AB.Opdateret klokken 11:43: Tidligere skrev vi, at de solgte dobbeltsenge var kopier af Hästens-senge. Det korrekte er, at sengenes design til forveksling ligner Hästens kendte blåhvide mønster.

Facebook
Twitter