Dansk børsselskab kæmper for livet

OW Bunker forsøger en rekonstruktion i to selskaber. Koncernens egenkapital er formentligt tabt.

OW Bunker er meget presset af den afslørede svindel. (Foto: Kasper Palsnov © Scanpix)

OW Bunker kæmper for livet efter afsløringen af omfattende svindel i datterselskab. Koncernens egenkapital er formentligt tabt, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Ledelsen forsøger nu en rekonstruktion i to selskaber, efter selskabets banker har sagt nej til at smide en livline til selskabet.

- Hensigten med rekonstruktionen er at skabe overblik over om, der kan dannes grundlag for fortsat drift af selskaberne, herunder et grundlag for tilførsel af yderligere kapital eller anden tilsvarende løsning, lyder det.

Egenkapitalen er væk

På nuværende tidspunkt kan de økonomiske konsekvenser ikke opgøres, men det må antages at koncernens egenkapital er tabt, hedder det i fondsbørsmeddelelsen.

Anmeldelsen om rekonstruktion kommer, efter at OW Bunker sent onsdag aften meldte om omfattende svindel i et datterselskab i Singapore for 125 millioner dollar samt nye urealiserede kæmpetab på eksisterende kontrakter på yderligere estimeret 150 millioner dollar.

Den samlede økonomiske lussing er altså i størrelsesordenen 275 millioner dollar svarende til 1,6 milliarder kroner. Egenkapitalen var godt 262 millioner dollar ved udgangen af september.

OW Bunker anmelder rekonstruktionen ved skifteretten i Aalborg. Anmeldelsen gælder datterselskaberne O.W. Bunker & Trading A/S og O.W. Supply & Trading. De to selskaber er formentligt insolvente, oplyser OW Bunker.

/ritzau/

Facebook
Twitter