Dansk Energi: Danmarks politik matcher ikke klimaaftale

Klimaaftalen i Paris bør få regeringen til at se nærmere på afgifter på grøn strøm, mener Dansk Energi.

Klimaaftalen blev modtaget med stående bifald ved mødet i Paris. (Foto: Francois Guillot © Scanpix)

Klimaaftalen i Paris giver ikke mening, hvis de danske politikere ikke begynder at arbejde på at gøre den grønne omstilling mere attraktiv.

Det siger Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi, umiddelbart efter at forhandlerne fra 195 lande er nået til enighed i den franske hovedstad.

- Hjemme i Danmark skal regeringen nu tage fat på arbejdet med at få omlagt energiafgifterne, så de understøtter og ikke modvirker den grønne omstilling.

- Vi kan ikke køre videre med en skattepolitik, hvor afgifterne på den grønne strøm er langt, langt højere end afgifterne på olie. Det giver ikke mening, siger Lars Aagaard i en pressemeddelelse.

Den administrerende direktør forudser, at vejen mod et klimaneutralt energisystem vil kræve enorme investeringer i produktion af energi, omstilling af kraftværker fra kul til biomasse samt distribution og styring af energi.

- Dagens aftale betyder helt konkret, at de næste årtier kommer til at stå i den vedvarende energis og energieffektivitetens tegn. Det kan få guldrandet betydning for Danmark og dansk eksport, fordi vi har så meget at byde på inden for energiløsninger.

- Elektricitet kan stort set produceres uden CO2-udledning, og jeg er overbevist om, at elektrificering bliver en afgørende faktor for omstillingen i hele verden, siger Lars Aagaard.

/ritzau/