Dansk Jernbaneforbund: Sygemeldingerne er ikke en maskeret arbejdsnedlæggelse

110 sygemeldinger har fået DSB til at mistænke ansatte for at afholde hemmelig strejke

Dansk Jernbaneforbunds hovedkasserer Kirsten Andersen deltog i dag i et fællesmøde med DSB og Dansk Arbejdsgiverforening.

Et tredoblet sygefravær fik i dag DSB til at mistænke ansatte for at have foretaget en maskeret arbejdsnedlæggelse. Det er dog ikke en oplysning Dansk Jernbaneforbund, kan nikke genkendende til.

Sådan lød det fra den faglige organisations hovedkasserer i dag, da hun trådte ud fra det fællesmøde om sygefravær med Dansk Arbejdsgiverforning, som DSB havde indkaldt til.

- Begge parter har fremlagt deres syn på sagen. DSB har fremlagt tal, der viser, at der er øget fravær. Men vi kan slet ikke genkende, at det skulle være en arbejdsnedlæggelse, sagde Kirsten Andersen, inden hun understregede, at parterne ikke var på vej i arbejdsretten.

110 sygemeldinger

DSB har indtil videre ikke yderligere kommentarer til mødet eller til sygefraværet, der har fået virksomheden til at aflyse flere tog i Jylland og på Fyn.

Virksomheden har dog tidligere oplyst til DR Fyn, at der på nuværende tidspunkt er 110 sygemeldinger og derfor vurderet, at der kunne være tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Facebook
Twitter