Dansk lakridssucces solgt til svensk kapitalfond

Fra at være et projekt i Bülows køkken er lakridsvirksomheden nu blevet en megaforretning med svensk ejer.

Johan Bülow fra Bülow Lakrids vandt titlen som Årets Leder 2014 som den yngste nogensinde. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Johan Bülow har solgt aktiemajoriteten i sit selskab Lakrids by Johan Bülow til den svenske kapitalfond Valedo Partners.

Det skriver Børsen.

På ni år er lakridssuccesen gået fra at være et projekt i Bülows eget køkken sammen med kæresten til at være en stor forretning med produktion i et industrikvarter i Hvidovre. Det er da også en glad Johan Bülow, der nu kan høste frugterne af eventyret.

- Det her projekt har været en lang, vild og positiv rejse. Jeg er stolt af, at det er blevet til en succes, som jeg stadig synes, det er fantastisk sjovt at være en del af, siger han til Børsen.

Bülow forlader dog ikke selskabet og fortsætter som direktør, ligesom han fortsat bevarer en aktiepost i virksomheden, der specialiserer sig i at sælge dyr lakrids i mange formater.

Valedo Partners og Johan Bülow har aftalt at holde prisen for lakridsforretningen for sig selv.

Virksomheden Lakrids by Bülow er vokset støt de seneste år, og sidste år fordoblede virksomheden sit overskud, mens omsætningen steg med 30 procent til 65,6 millioner kroner.

Lakridsbossen siger til Børsen, at kontakten med Valedo har stået på i omkring to år.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk