Outsourcing er en fordel for Danmark - og det er godt for danskøkonomi, at virksomheder sender arbejdspladser udenlands. Detkonkluderer regeringens tænketank "Fremtidens Vækst" i sit førsteudspil.
rektor forKøbenhavns Universitet Linda Nielsen
fhv.Metal-formand Max Bæhring
vice-president i Microsoft Jens Moberg
direktør iIMF Europa Flemming Larsen
adm.direktør i Sjørring Maskinfabrik Mogens Nielsen
adm.direktør i Nama Ole Nørgaard Andersen
adm.direktør i IO Interactive Janos Flo:sser
adm.direktør i T-cellic Elsebeth Budolfsen
adm.direktør på Københavns Fondsbørs Hans Ole Jochumsen
koncernchef i ISS Eric Rylberg
adm.direktør i Novo Nordisk Lars Rebien Sørensen
adm.direktør i Danisco Alf Duch-Pedersen
tidl. adm.direktør i B&O Anders KnutsenTænketankens medlemmer
Tænketanken består af 13 ledere fra dansk erhvervsliv medtidligere B&O-direktør Anders Knutsen i spidsen.
- Det tyder på, at outsourcing overvejende er en fordel forDanmark såvel som for det land, der modtager den outsourcedeaktivitet, skriver tænketanken.
Tænketankens beregninger viser, at hver gang vi outsourcer enkrone, så får Danmark 1,15 krone igen. En betingelse for detpositive regnestykke er dog, at den medarbejder, der mister jobbeti Danmark, når det sendes til udlandet, får et nyt jobherhjemme.
Det gør alle dog ikke. Cirka hver femte medarbejder, der bliverarbejdsløs, fordi virksomheder outsourcer, får ikke et nyt job. Demå enten gå ledige eller vælger at gå på efterløn.
Det er økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, der harnedsat tænketanken, og han er glad for de positive resultater,tænketanken er nået frem til.
- Jeg er glad for at Tænketanken ser globaliseringen som enpositiv udfordring snarere end en trussel. Udfordringen er at skabegode betingelser for jobskabelse og vækst, så vi forbliverkonkurrencedygtige i en verden hvor jobbene kan gå uden om Danmark,hvis vi ikke er tilstrækkelige modige herhjemme, udtalerministeren.