Dansk tennisspiller tilbudt 30.000 kroner for at tabe et sæt

Maria Jespersen blev tilbudt at deltage i aftalt spil i dansk international tennisturnering.

Maria Jespersen havde egentlig tankerne på den tenniskamp, hun skulle spille dagen efter, da hun fik en besked i sin facebook-mailboks.- Vi vil gerne tilbyde dig 4000 Euro i kontanter (30.000 kroner, red) for at tabe et sæt i din kamp i morgen. Vi kan mødes i aften eller i morgen tidlig og tale mere om det, skrev en person med facebookprofilen ITF tennis.Maria Jespersen er tidligere fuldtidsprofessionel tennisspiller, og deltog i juli måned i den internationale 10.000 dollar tennisturnering Copenhagen Combined.FristelsenI ottendedelsfinanalen stod hun over for danskeren Karen Barbat, der var favorit til at vinde kampen.

Hun kunne derfor nemt have tabt et sæt, uden at det ville have set underligt ud. Alligevel var hun ikke i tvivl.- Jeg tænkte, at man gider da ikke have sådan et ry, og at jeg sagtens kan tjene penge på en anden måde. Jeg var ikke i tvivl, men jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der bliver fristet, siger Maria Jespersen.Gentleman sportMaria Jespersen indrapporterede episoden til turneringens tyske overdommer, men har ikke hørt mere siden.Jeg har hørt om seks-syv danske tennisspillere. Maria Jespersen, tennisspillerDet internationale tennisforbund taler sjældent højt om matchfixing, og det mener Maria Jespersen er forkert.- Det er lidt forkert, men også på en måde forståeligt, for det er jo en gentleman sport ikke og sådan noget skal jo helst ikke finde sted.

Men matchfixing finder af sted i tennis, og ofte går bagmændene efter de mindre turneringer på det internationale tenniscirkus.Her er det nemmere at overtale de håbefulde tennisspillere til at tjene penge, da mange er pressede økonomisk for at få den professionelle tennistilværelse til at løbe rundt. Flere spillere spurgtMaria Jespersen er ikke den eneste dansker, der er blevet kontaktet af matchfixere i forbindelse med en international tennisturnering på dansk grund.Landsholdsspilleren Martin Pedersen har fortalt, at han blev tilbudt penge for at deltage i aftalt spil i forbindelse med en turnering i Århus.

Maria Jespersen fortæller desuden til DR Nyheder, at hun ved at der er flere danske tennisspillere, der blev kontaktet under Copenhagen Combined.- Jeg har hørt om seks-syv danske tennisspillere, der er blevet kontaktet på de to uger, hvor der var turneringer i Danmark.De unge må sige fraMaria Jespersen er i dag studerende, men spiller stadigvæk på højt niveau og kandiderer til landsholdet. Desuden træner hun børn og unge i Gentofte Tennisklub.Hun står i høj grad frem for børnenes skyld.- De unge her i Danmark skal vide, at det ikke er noget, man skal rode sig ud i. Og hvis man kommer ud for det, skal man i hvert fald melde det. Man har jo ikke noget at miste, og hvorfor ikke fortælle om det, så vi andre kan lære af det, siger Maria Jespersen.Se hele interviewet med Maria Jespersen i videoen i toppen af artiklen.Har du kendskab til matchfixing i sport, så skriv til os på slar@dr.dk

Facebook
Twitter