Danske aktier tager største dyk siden sommer

Aktierne ender i rødt inden weekenden - særligt Vestas tager stort dyk og sender C20-indeks i bund.

Faldet er det største siden 24. august 2015. (Arkivfoto) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det danske aktiemarked må gå på weekend med en dårlig dag i bagagen, efter at det danske C20 Cap-indeks fredag er lukket i 943,56 efter et fald på 3,56 procent.

Det er det største fald på en dag siden 24. august 2015.

Over hele ugen er C20 Cap faldet 5,2 procent, mens faldet siden nytår løber op i 9,4 procent

Dagens nedtur på aktiemarkedet ligner den fra sensommeren, hvor bekymringer for den kinesiske økonomi spredte sig som ringe i vandet på de finansielle markeder - herunder det danske aktiemarked.

Især faldende oliepriser og skuffende udlånstal fra Kina har fredag været med til at gøre tallene røde på de europæiske børser, lyder det fra senioraktierådgiver i Jyske Bank, Martin Munk.

- Nervøsiteten har luret under overfladen i noget tid efterhånden. Med en oliepris under 30 dollar har det bare udløst yderligere nervøsitet. Nu begynder man at skele til de bundniveauer, man så i august, og hvor der blev snakket meget om Kina, siger han til Ritzau Finans.

Blandt de danske eliteaktier var det især vindmølleproducenten Vestas, som fik tæsk og endte 7,5 procent lavere i 408,90 kroner.

Det skyldes ifølge Martin Munk, at aktien generelt er mere udslagsgivende.

- Fredagens fald skal formentlig forklares med, at aktien er energirelateret, siger Martin Munk med henvisning til den i øjeblikket pressede energisektor.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk