Danske Bank får hug af tilsyn for sjusk med risici

Danske Bank har fået påbud om at ændre sine procedurer og tegne et præcist billede af bankens likviditet.

Finanstilsynet har givet Danske Bank påbud om at ændre sine procedurer og tegne et præcist billede af bankens likviditet.

Finanstilsynet stikker nu landets største bank, Danske Bank, en spektakulær lussing for at tage for let på risici på likviditeten. Det skriver Dagbladet Børsen.

Banken har fået påbud om at ændre sine procedurer og at foretage en såkaldt stresstest, som giver et helt præcist billede af bankens likviditet.

Påtalen er resultatet af en inspektion, som Finanstilsynet foretog i Danske Bank i marts.

Finanstilsynet ville teste bankens ledelse og styring på likviditetsområdet, og om banken levede op til reglerne. Men det gjorde den ikke.

Uklar risikoprofil

- Finanstilsynet fandt, at bankens bestyrelse ikke klart havde defineret bankens risikoprofil og risikoappetit på likviditetsområdet, og Finanstilsynet gav banken et påbud om at ændre dette, skriver Finanstilsynet ifølge Børsen i sin rapport.

Derimod får banken ros for, at bestyrelsens involvering og informationen omkring risici på likviditeten er steget væsentligt over de seneste år.

Dokumentation mangler

Danske Bank har udpeget en risikoansvarlig, men ifølge Finanstilsynet mangler der dokumentation for den risikoansvarliges og den tværgående risikostyringsfunktions indsats på likviditetsområdet.

Ifølge Børsen peger Finanstilsynet også på, at der set i forhold til bankens størrelse og kompleksitet slet ikke er nok klarhed om bankens væsentlige aktiviteter, bemyndigelser og ansvarsfordelinger i relation til styring af bankens likviditetsrisiko.

I Finanstilsynet har Danske Bank en række konkrete krav i den såkaldte ledelsesbekendtgørelse.

/ritzau/

Facebook
Twitter