Danske Bank låner milliarder af USA

Danske Bank har fået mulighed for at låne op til 170 milliarder kroner direkte hos den amerikanske centralbank.

Danske Bank får mulighed for at trække på milliarder af dollar direkte fra den amerikanske centralbank. (Foto: © Brian Bergmann, Scanpix)

Danske Bank har fået mulighed for at låne op til 170 milliarder kroner direkte hos den amerikanske centralbank.

Danske Bank har indgået en aftale om at få lov til at låne op til 29,5 milliarder dollar - svarende til 170 milliarder kroner -, direkte af den amerikanske centralbank, Federal Reserve (FED). Det skriver business.dk.

Oplysningerne bekræftes af bankens økonomidirektør, Tonny Thierry Andersen.

- Det er korrekt, at vi som den eneste danske bank har fået adgang til at låne knap 30 milliarder dollar direkte hos den amerikanske centralbank. Kreditfaciliteten er et tillæg til den eksisterende danske statsgaranti, og er specielt interessant for os, fordi den giver os adgang til dollarlikviditet, siger Tonny Thierry Andersen.

Han henviser til, at der i en periode har været problemer generelt i finanssektoren med at få adgang til tilstrækkeligt med amerikanske dollar.

Ifølge Business.dk's oplysninger skulle også Nordea og Svenska Handelsbanken have mulighed for at opnå en kredit hos den amerikanske centralbank, men Nordeas ansvarlige for investorrelationer, Johan Ekwall, afviser over for Business.dk, at Nordea har indgået en aftale om at kunne trække på Federal Reserve.