Danske Bank meldt til politiet for at overtræde hvidvaskregler

Danske Bank har overtrådt regler for hvidvaskning og er af Finanstilsynet meldt til politiet.

Danske Bank er meldt til politiet af Finanstilsynet for ikke at overholde reglerne i hvidvaskloven. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Finanstilsynet mener ikke, at Danske Bank har overholdt bestemmelser i hvidvaskningslovgivningen, og tilsynet har derfor politianmeldt banken.

Danske Bank har ikke overholdt en række påbud fra 2012 om korrespondentbanker uden for EU og EØS. , der skal sikre, at banken ikke indirekte er med til at understøtte terrorisme.

Danske Banks Group General Counsel, Flemming Pristed forsikrer, at Danske Bank på alle måder ønsker at være med til at forhindre hvidvask og kriminelle aktiviteter.

- Finanstilsynet har nu bedt politiet undersøge, om Danske Bank overholder hvidvasklovens bestemmelser om korrespondentbanker, og vi vil naturligvis samarbejde med politiet, skriver han i en kommentar.

Finanstilsynet konstaterer da også, at Danske Bank fra oktober 2014 har indført foranstaltninger, som kontrollerer oplysninger på nye kunder indhentede kundeoplysninger via en særskilt enhed.

Dermed kan nye kunder ikke foretage transaktioner, før deres legitimation er blevet godkendt.

/ritzau/