Danske Bank sigtet for kursmanipulation

Seks medarbejdere hos Danske Bank og Realkredit Danmark er sigtet for kursmanipulation, skriver banken i en selskabsmeddelelse.

Seks medarbejdere hos Danske Bank og Realkredit Danmark er sigtet for kursmanipulation foretaget tilbage i 2009.

Bagmandspolitiet har sigtet Danske Bank og Realkredit Danmark for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

Det skriver Danske Bank selv i en selskabsmeddelelse fredag eftermiddag.

Det er banken selv, der i en intern undersøgelse har konstateret, at der er sket overtrædelser af koncernens interne regler i forbindelse med obligationshandler mellem Realkredit Danmark og Danske Bank på erhvervsrealkredit-markedet i 2009.

Siden er sagen overgået til bagmandspolitiet, der har sigtet seks medarbejdere i Danske Bank og Realkredit Danmark for kursmanipulation "i en mindre likvid realkreditobligation baseret på Cibor-renten".

Til skade for kunder

Den mulige kursmanipulation er foretaget til skade for Realkredit Danmark A/S' kunder ved aftaler mellem ansatte i de to institutter i februar og marts 2009, oplyser bagmandspolitiet, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

Ifølge Danske bank har fire af de seks medarbejdere overtrådt interne regler og har "potentielt fortaget kursmanipulation".

De to resterende sigtede er ledere for de fire andre sigtede. De er nu alle seks suspenderet af hensyn til den videre efterforskning.

Hos Danske Bank har sagen fuld opmærksomhed.

- Vi tager sagen alvorligt og samarbejder fuldt ud med myndighederne, siger administrerende direktør i Danske Bank, Thomas F. Borgen, i selskabsmeddelsen.