Danske Bank: Vi lukker i Baltikum og Rusland

Banken vil nu fokusere på det nordiske marked oven på hvidvaskningssag.

(ARKIV) Danske Bank trækker sig ud af Baltikum og Rusland, siger administrerende direktør i Danske Bank, Jesper Nielsen, der her ses til et pressemøde tidligere på måneden. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Danske Bank accepterer de estiske myndigheders påbud om at indstille alle bankaktiviteter i landet.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra banken.

- Vi anerkender, at den alvorlige sag om mulig hvidvask i Estland har været en belastning for det estiske samfund, og at det estiske tilsyn på den baggrund finder det bedst, at vi indstiller bankaktiviteterne i landet, siger Danske Banks midlertidige administrerende direktør, Jesper Nielsen.

Banken har fået otte måneders frist til at dreje nøglen om i Estland, mens der fortsat efterforskes i sagen om hvidvask for milliarder af kroner i den estiske filial.

Fokus rettes mod det nordiske marked

Banken trækker sig også ud at Letland, Litauen og Rusland, hvilket sker uafhængigt af meddelelsen fra det estiske tilsyn, ifølge Danske Bank.

I stedet vil man følge en strategi om at ’fokusere på de nordiske kernemarkeder’.

- Beslutningen om helt at afvikle vores aktiviteter i Baltikum og Rusland er i overensstemmelse med denne strategi, siger Jesper Nielsen.

Danske Banks vil dog beholde sit ’shared services center’ i Litauen, der har ansvaret for en række administrative funktioner for banken.

Beslutningen har ingen betydning for forventningerne til 2019, slutter selskabsmeddelelsen.

Danske Bank annoncerede i oktober, at man ville lukke sine bankaktiviteter i Estland i løbet af et år.