Danske Bank-whistleblower vil vidne i Folketinget og EU

Whistleblower i Danske Bank-sagen er klar til at vidne over for Folketinget og EU-Parlamentet, ifølge advokat.

(ARKIV) Howard Wilkinson, der var med til at afsløre hvidvaskning i Danske Bank skal vidne i Folketinget og EU-parlamentet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Howard Wilkinson, som var whistleblower i sag om hvidvask i Danske Banks estiske filial, er parat til at dele sin viden med både Folketinget og Europa-Parlamentet.

Det bekræfter både hans advokat og ordfører i EU-Parlamentets særlige udvalg for skattesnyd Jeppe Kofod.

- Hr. Wilkinson har accepteret at vidne i det danske og europæiske parlament, skriver advokat Stephen M. Kohn, som repræsenterer den britiske whistleblower, i skriftlige udtalelse ifølge Reuters.

Kofod: Det er ikke nemt at stå frem

Europa-Parlamentet har inviteret Wilkinson 21. november, og han kommer den dag, bekræfter Jeppe Kofod.

- Jeg kan kun kvittere for Howard Wilkinsons mod og samfundssind. Det er ikke nemt at stå frem i så betændt en sag. Derfor er jeg også meget glad for, at han har accepteret vores invitation til at afgive forklaring, siger Jeppe Kofod.

Ifølge den danske parlamentariker udestår nogle "juridiske spørgsmål" i forhold til den fortrolighedserklæring, som Danske Bank har bundet Wilkinson med.

Det arbejder parterne aktuelt på at afklare ifølge parlamentarikeren.

- Der påhviler nu Danske Bank et kæmpe moralsk ansvar for at fjerne den juridiske mundkurv, de har givet Howard Wilkinson på, siger Kofod.

Wilkinson i syv år chef for Danske Markets afdeling i Baltikum.

/ritzau/