Danske butikker glade for euro

De fleste danske butikker tager i dag imod euro. Så har du euro med hjem fra ferien, er der ikke nogen grund til at veksle dem tilbage til kroner.

De fleste danske butikker tager i dag imod euro. Så har du euro med hjem fra ferien, er der ikke nogen grund til at veksle dem tilbage til kroner. (© iStockphoto)

Brugsen, Magasin, Hennes & Maurits, DSB, ja selv den lille gadehandlende tager dine euro.

Så selv om vi har stemt nej til at lade kronen afløse af euroen, så bliver den alligevel godt modtaget i de danske butikker.

De fleste steder er det dog kun sedler, der accepteres. Og byttepengene er de gamle danske kroner. Men har du euro med hjem fra ferien, er der ikke nødvendigvis nogen grund til at veksle dem tilbage til kroner.

Det kommer ikke bag på citychef Lone Skjoldaa, fra Odense.

- Vi har ikke noget samlet overblik over alle de odenseanske butikkers politik på det her område. Men min egen oplevelse har været, at jeg nemt har kunnet bruge de euro, jeg har haft til overs efter en udlandsrejse.

Stort set alle tager euro

På landsplan er der heller ikke lavet nogle opgørelser for, hvor mange butikker, der tager imod euro.

Men Dansk Erhverv mener, at stort set alle er klar til at tage imod den europæiske valuta. Lars Quistgaard Bay, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv er ikke overrasket over udviklingen.

- Handel er et meget servicemindet fag. Hvis en kunde gerne vil handle i euro, vil det undre mig, om ikke de fleste handlende tager imod, hvis der er tale om et beløb af en vis størrelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk