Danske firmaer vil sparke gang i eksport til Saudi-Arabien

Et fremstød med udenrigsministeren og kronprinsparret i spidsen skal booste dansk eksport til Saudi-Arabien.

Saudi-Arabien er for tiden økonomisk presset af en række faktorer: Landets involvering i krigen i Yemen, forholdet til ærkefjenden Iran og i særdeleshed den lave oliepris. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © Scanpix)

Der er store penge på spil, når 46 danske virksomheder søndag med udenrigsminister Kristian Jensen og kronprinsparret i spidsen indleder et fremstød i Saudi-Arabien for at sparke yderligere gang i eksporten til det olierige land.

Det saudiarabiske marked var i en årrække mere eller mindre lukket land som følge af Muhammed-krisen, men siden 2010 er eksporten tredoblet til en samlet værdi af mere end fem milliarder kroner årligt.

Og der er endnu mere at komme efter, vurderer Peter Thagesen, underdirektør i Dansk Industri.

- Der er i Saudi-Arabien meget stor efterspørgsel efter noget af det, vi er allerbedst til. Det drejer sig især om danske fødevarer, om sundhedsindustrien og i stigende grad også om den grønne teknologi, som vi er verdensmestre i, siger han.

Trods den saudiarabiske begejstring kunne timingen i det danske fremstød dog have været bedre.

Saudi-Arabien er for tiden økonomisk presset af en række faktorer: Landets involvering i krigen i Yemen, forholdet til ærkefjenden Iran og i særdeleshed den lave oliepris.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk