Danske Skagen-ure sælges for 1,3 mia.

Det danske selskab Skagen Designs, der blandt andet er kendt for ure, sælges for milliardbeløb til USA-firma.

Med købsaftalen får Skagen Designs, der indtil nu har været 100 procent privatejet, bedre adgang til det globale marked. (Foto: © Niels Ahlmann Olesen, Scanpix)

Det danske designerpar Charlotte og Henrik Jorst kan snart skrive nybagte milliardærer på visitkortet.

Parret, der står bag de internationalt kendte Skagen-ure, sælger deres virksomhed Skagen Designs til amerikanske Fossil for cirka 1,3 milliarder kroner.

Der er indgået aftale om salget, og købsaftalen ventes at falde endeligt på plads i februar.

Fossil sælger livsstilsprodukter

De to stiftere og ejere fortsætter som rådgivere for Fossil og vil også fremover spille en stor rolle i den kreative og visionære udvikling af Skagen Denmark-brandet. De to ejere får desuden den store salgssum.

- Fossil specialiserer sig ligesom os i salg af livsstilsprodukter, særligt med vægt på ure. Og de har meget stor succes globalt, siger Charlotte Jorst i en kommentar til handlen.

- Med adgang til deres omfattende distributionskanaler kan der nu blive sat turbo på væksten og forløsningen af Skagen Denmarks store potentiale, forudser hun.

Med købsaftalen får Skagen Designs, der indtil nu har været 100 procent privatejet, bedre adgang til det globale marked.

Salgskanaler i 120 lande

Det sker blandt andet via adgang til Fossils omfattende salgskanaler i 120 lande i både Nord- og Sydamerika samt Asien og Europa.

Om baggrunden for opkøbet siger administrerende direktør i Fossil, Kosta Kartsotis, blandt andet følgende:

- Skagen Denmark har et helt unikt brand og har et meget stort potentiale som livsstilsbrand.

Han siger, at aftalen er en stor begivenhed for Fossil.

Skagen designs blev grundlagt i 1989 af Charlotte og Henrik Jorst på Manhatten i New York. I dag bliver Skagens Design produkter solgt i over 60 lande verden over.

Fossil blev grundlagt fem år tidligere i 1984 af tre amerikanske gymnasievenner. I dag råder Fossil over 400 butikker i 120 lande og omsatte i 2010 for knap 12 milliarder kroner.