Danske Svineproducenter: Godt nyt at tyskerne køber Tican

Det vil skabe konkurrence om slagtesvin, at Tican bliver opkøbt af Tönnies, siger direktør.

Det er glædeligt for danske svindeavlere, at Tican opkøbes af Tönnies, når nu det ikke kunne blive Danish Crown, siger direktøren for Danske Svineproducenter. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Mandag morgen stod det danske slagteri Tican strategisk afklædt.

Syv måneder gamle fusionsplaner med Danish Crown røg i vasken, og ingen supermarkedskæder ville lave samarbejdsaftaler. Men så slog den tyske slagterigigant Tönnies til.

Og det er godt nyt for Danmark og danske svineavlere, siger Hans Aarestrup, som er direktør for Danske Svineproducenter.

- Den første nyhed var meget nedslående, og set i lyset af den, er den anden meget glædelig. For det havde været forfærdeligt, hvis ikke det var lykkedes at finde en ordning, så de vestjyske bønder kunne komme af med deres svin, siger han.

Slagterikæmpe er kommet for at blive

Langt de fleste havde regnet med, at Danish Crown skulle overtage Tican. Nu står Danish Crown i stedet med en større og endnu stærkere konkurrent, som de skal forholde sig til. Men det glæder direktøren for Danske Svineproducenter.

- Det her er ubetinget en god løsning. Vi har tit efterlyst mere konkurrence om slagtesvin, og nu kommer der en reel konkurrent til Danish Crown, som har muskler nok til at kunne byde dem op til dans, siger Hans Aarestrup, som ikke er i tvivl om, at den tyske slagterikæmpe er kommet for at blive.

Tönnies har været i Danmark i nogle år, men indtil nu har de været begrænset af kun at have haft ét slagteri, nemlig svineslagteriet SP Pork, der ligger mellem Kolding og Esbjerg.

Aftalen mellem Tican og Tönnies er betinget af godkendelse fra EU's konkurrencemyndigheder, som ventes på plads omkring årsskiftet.