Danske virksomheder køber egne aktier for milliarder

De største danske aktieselskaber har det seneste år købt egne aktier for 13 milliarder kroner. Det er med til at sikre øget omsætning og højere kurser på aktierne, men de store tilbagekøb risikerer at blive en sovepude, mener en ekspert.

De største danske aktieselskaber har det seneste år købt egneaktier for 13 milliarder kroner, skriver Berlingske Tidende.

Når et selskab køber sine egne aktier, så er det en måde at førepenge tilbage til aktionærerne på.

De resterende aktier bliver nemlig mere værd, og samtidig harinvestorerne lettere ved at sælge deres aktier, for er der ikkenogle købere i markedet, så køber selskabet selv aktierne. På denmåde understøtter selskaberne deres egen aktiekurs.

Tilbagekøb kan blive sovepude

Til gengæld vil aktiemarkedet på et eller andet tidspunkt ogsågerne se vækst i form af opkøb eller investeringer i egenvirksomhed.

- Det er fint nok med aktietilbagekøb i en periode, men på ettidspunkt skal virksomhederne også til at se på toplinien, og så dealtså investere eller købe til, siger Nordeas aktiechef Nina Movintil P1 Morgens Pengesektion.

Ifølge Berlingske Tidende har tilbagekøbsprogrammer i Topdanmarkog Københavns Lufthavne været med til at hæve aktiekursen ogomsætningen i aktierne så meget, at det er en væsentlig årsag til,at selskaberne i dag har plads i KFX-selskabet.

FacebookTwitter